Muzica te scapă de stres

1 46338 original jpg jpeg

Ne eliberează de angoase, ne ajută să ne concentrăm, stimulează memoria şi înlesneşte învăţarea limbilor străine. Şi, bineînţeles, ne îmbunătăţeşte starea de spirit, eliberându-ne de stres. Specialiştii ne explică de ce.

De fapt, organismul nostru este o adevărată orchestră: bătăile inimii, ritmul respiraţiei, viteza circulaţiei sângelui, vibraţiile celulelor, pulsaţiile sistemului nervos. Dacă ritmul şi frecvenţele exterioare sunt prea rapide şi agresive, ritmul interior, care se adaptează la aceste frecvenţe,

este perturbat. Rezultatul: stresul şi tensiunea cresc. Invers, dacă muzica pe care o ascultăm este în concordanţă cu ritmurile noastre biologice, ne destindem şi ne relaxăm.

Stilurile muzicale şi efectele lor

Muzica gregoriană: bazată pe ritmul respiraţiei, dă impresia de eliberare. Poate fi ascultatăîn timp ce munceşti, te concentrezi sau meditezi. Este foarte potrivită pentru atenuarea stresului.

Muzica barocă: ritmurile lente ale lui Bach,Haendel sau Corelli dau o senzaţie destabilitate, de ordine, de siguranţă şi creează un mediu stimulant pentru muncaintelectuală.

Muzica clasică: transparenţa şi claritatea compoziţiilor lui Haydn sau Mozart îmbunătăţesc concentrarea, capacitatea de memorare şi de percepţie.

Muzica romantică: este stilul cu cea mai mare încărcătură emoţională (Chopin, Liszt,Wagner) deoarece acoperă toată gama de sentimente:de la tristeţe adâncă la fericire sau exaltare.

Jazz, blues: formele clasice ale jazz-ului pot evoca, la fel ca muzica romantică, toate emoţiile umane, dar au şi un efect tonifiant asupra organismului.

Rock: unele formeclasice de rock stimulează, altele scad tensiunea interioară.Efectele acestui stil muzical diferită de la o persoană la alta.

Heavy metal, punk, grunge: aceste genuri,ascultate la volum maxim, afectează sistemulnervos şi solicită timpanele şi nervii auditivi. De unde şi efectele asupra organismului: creşterea ritmului cardiac, a ritmului respiraţiei şi a tensiunii arteriale.

Techno: ritmul şifrecvenţa caracteristice acestui gen muzical sunt asemănătoare bătăilor inimii.Organismul este constrâns să se adapteze acestora,ceea ce provoacă modificări la nivelul celulelor nervose. În timp,apare un efect asemănător celui de transă. Specialiştii în medicină chineză cred că aceste gen ar perturba energiavitală.

Religioasă: orientală,occidentală,tradiţională sau modernă,acest gen are o influenţă foarte mare asupra sistemului nervos. De aceea, este propice relaxării şi se crede că are un efect de reducere a durerilor.

apărută de câţiva ani, a devenit un stil de sine stătător. Aceste colecţii muzicale propun câte o compilaţie pentru orice situaţie şi pentru oricare stare de spirit.Recente

Adam și Eva Foto  Shutterstock jpg
Ben Affleck jpeg
Khloe Kardashian foto  Instagram jpg
Vedere jpg
Priyanka Chopra jpg
Coperta CPF 7 png
Cum sa citesti liniile din palma pentru a afla cati copii vei avea Sursa foto shutterstock 114300868 jpg
Jake Harper jpeg
Katy Perry, Orlando Bloom jpg
femeie din viitor sursa  Shutterstock jpg
Chrsitina Aguilera foto  Instagram jpg
Daenerys Targaryen jpeg
Reese Witherspoon sursa  Shutterstock jpg
Viitorul inteligentei artificiale prin ochii lui Bill Gates Sursa foto Pixabay jpg
Gisele Bündchen sursa  Instagram jpg
Robin Williams, Sam Neill jpg
Victoria Beckham jpg
Jennifer Lopez Instagram jpg
vedetă pe covorul roșu foto  Shutterstock jpg
Chrissy Teigen jpg