Nu trebuie să te grăbești spre altar până nu discuți aceste subiecte cu partenerul tău

1 octombrie 2024   Evenimente

O cerere în căsătorie vine întotdeauna cu mare bucurie! Însă, ca fericirea să continue și după nuntă, trebuie aduse în discuție cele mai delicate subiecte din cuplu.

Un terapeut de cuplu pe nume Landis Bejar atrage atenția asupra unor subiecte care, nediscutate, vor ieși la suprafață în mariaj și vor... exploda. Așadar expertul recomandă ca cei doi logodnici să se așeze puțin pe canapea și să abordeze câteva subiecte importante în viața oricui.

Discuția despre copii

Când îți faci planuri să-ți petreci tot restul vieții alături de o anumită persoană, trebuie să știi dacă acel om vrea aceleași lucruri importante ca tine. Tu îți dorești copii, iar el nu plănuiește extinderea familiei. Cât de ciudată ar fi această situație, nu-i așa?

Ca să nu ai surprize neplăcute după nuntă, trebuie să-ți întrebi partenerul dacă își dorește și el copii cândva în viitor. Maternitatea și paternitatea poate împlini un cuplu sau îl poate desparte, depinde dacă cei doi parteneri de viață nu se înțeleg sau nu asupra lui.

Discuția despre bani

Unul e mână spartă, iar altul face economii pentru zile negre. Iar este un dezacord major între voi. Finanțele familiei trebuie aduse în discuție înainte de-a te angaja să devii soția cuiva. Altfel nu vă veți putea înțelege asupra vieții comune. Nu e benefic pentru nimeni ca unul să cheltuie toți banii din casă, iar altul să încerce să-i pună deoparte și să tot strângă cureaua. Poate vă întâlniți undeva la mijloc în ceea ce privește cheltuielile și venitul familiei.

Discuția despre treburile gospodărești

Unul dă cu aspiratul și face mâncare, altul cere să-i fie pusă masa și să fie aprovizionată casa cu tot ce are nevoie. Iar un contrast care te va deranja în timp. Poate că în luna de miere nu observi nimic în neregulă la alesul tău, însă, după primele luni petrecute sub același acoperiș, începi să vezi defectele celui de lângă tine.

Poate e prea târziu să-i ceri soțului să se schimbe. Ar fi păcat să observi că nu vă potriviți la trăit viața de zi cu zi în aceeași casă. cel mai bine e să aduci în discuție treburile gospodărești înainte de-a face pasul cel mare. Dacă ați fost crescuți diferit în această privință, poate cădeți la compromis pe durata relației voastre.

Cel mai bine e să purtați această discuție înainte de-a ajuge la altar, ca să fie cât mai simplu posibil pentru amândoi. Nimic nu trebuie să vă umbrească ziua cea mare, nu crezi? Toate posibilele probleme trebuie dezvătute în doi înainte de-a vă pune verigheta pe inelar. Ce zici?

foto - Shutterstock

Mai multe