Ulei de ricin pentru păr. 5 beneficii pentru păr, faţă şi corp. Tratează acneea şi cearcănele!

18 aprilie 2019   Ghid de viață

Se obţine prin extragerea din seminţe de ricin. E folosit în medicina naturistă, pentru sănătate, dar şi în cosmetică, pentru frumuseţe. Azi vom învăţa cum folosim ulei de ricin pentru păr!

Uleiul de ricin - proprietăţi

Este antibacterian, antioxidant, antiinflamator, dar şi germicid, insecticid si fungicid. E ideal în lupta împotriva infecţiilor microbiene. Uleiul de ricin e bogat în acizi graşi nesaturaţi, proteine şi vitamina E. Este indicat în tratamentele pentru înfrumuseţare.

Uleiul de ricin - beneficii

Tratează negi şi bătături

- se masează negii timp de 5 minute, de 2 ori pe zi. Sau se aplică comprese cu ulei de ricin, timp de 30 minute. Tratmentul se aplică până când dispar negii.

- se spală pielea cu săpun şi se usucă bine. Apoi se masează bătăturile cu ulei de ricin, înainte de culcare. Se acoperă pielea cu material din bumbac. Tratamentul se aplică de 3 ori pe săptămână.

Combate acneea

- se aplică pe zona afectată curăţată în prealabil, cu ajutorul unei dischete. Se lasă pe piele, peste noapte.

Întăreşte unghiile

- aplică ulei de ricin pe unghii, înainte de culcare. Pune mănuşi din bumbac peste noapte. Poţi aplica uleiul şi pe pielea mâinilor, nu doar pe unghii.

Gene lungi şi frumoase

- demachiază-te bine şi aplică ulei de ricin pe gene sau pe toată pleoapa, folosind un băţ de urechi sau o perie de rimel curată.

Te scapă de riduri

- demachiază bine tenul şi masează-l timp de 3 minute cu ulei de ricin. Poţi lăsa uleiul să intre în piele sau îl poţi scurăţa cu apă micelară sau o loţiune tonică.

Ulei de ricin pentru cearcăne

- curăţă tenul bine si aplică ulei de ricin în zona ochilor, cu mâna sau cu discheta. Trebuie să aplici ulei o dată la 2 zile.

Tratează căderea părului

- aplică ulei de ricin pe toată lungimea părului, apoi masează scalpul. Lasă-l să acţioneze cel puţin 20 de minute sau peste noapte. Spală părul normal.

Tratează constipaţia

- efectele se văd după 4-5 ore. Nu îl folosi mai mult de 4 zile consecutive. Ia o lingură mare sau, dacă e cazul, două, dar rişti să te doară burta.

Tratează durerile nervului sciatic

- aplică pe partea inferioară a coapsei o compresă cu ulei de ricin. Acoper-o cu un tampon încălzit timp de 20 de minute. Stai aşa. Repetă ori de câte ori ai dureri.

Ajută artrita

- diminuează durerea, inflamaţia şi oboseala muşchilor. Bea o linguriţă pe zi sau masează articulaţiile timp de 10 minute.

Probleme limfatice

- limfa este cea care elimină toxinele din corp. Pentru a o stimula, aplică o compresă cu ulei de ricin pe abdomenul inferior.

Ulei de ricin pentru păr - beneficii

  • creşterea părului
  • tratarea părului uscat
  • prevenirea deteriorării părului
  • îngroşarea firului de păr care începe să se subţieze
  • strălucirea părului
  • prevenirea mătreţii

Cum se aplică uleiul de ricin pe păr

Este cea mai simplă mască pe care o poţi aplica acasă. Încălzeşte puţin ulei de ricin şi aplică-l pe scalp şi pe lungimea părului. Aplică mai mult pe rădăcini decât pe vârfuri. Masează bine scalpul să intre uleiul bine. După 5 minute, prinde părul în coc şi acoperă-l cu un prosop sau o mască de plastic pentru duş.

Masca de păr cu ulei de ricin trebuie să acţioneze 30 de minute. Dacă poţi dormi cu ea în păr, e perfect! Spală părul a doua zi, normal. Poţi folosi masca de păr cu ulei de ricin o dată pe lună pentru un păr sănătos. Dacă ai probleme serioase cu părul, o poţi folosi o dată pe săptămână.

Uleiul de ricin poate fi amestecat cu ulei de măsline, de cocos, vitamine lichide de la farmacie sau maşti de păr, din comerţ. Citeşte şi: Uleiuri pentru sprâncene mai groase

Uleiul de ricin - beneficii pentru păr

Pe lângă o creştere rapidă a părului, îl poate închide la culoare. În plus, se asigură că îţi cad mai puţine fire de păr şi îi oferă o strălucire aparte. Uleiul de ricin mai ajută împotriva despicării firelor de păr. Poate fi folosit uşor încălzit pentru a deveni mai lichid sau combinat cu balsam sau mască de păr.

Ulei de ricin - contraindicaţii

Conţine o toxină puternică cu efecte secundare negative, doar la ingerare. Pot apărea greţuri, vărsături, diaree, disconfort gastric. Pentru constipaţie trebuie să foloseşti 2 picături de ulei de ricin dacă ai stomac sensibil. Dacă nu, poţi consuma o linguriţă mică sau una mare, dacă suferi de constipaţie cronică. Foloseşte tratamentul o dată pe săptămână.

Mai pot apărea reacţii alergice (erupţii cutanate, înţepături sau umflarea feţei, a gâtului, ameţeli, dificultăţi în respiraţie). Femeile gravide trebuie să discute cu medicul înainte de a consuma ulei de ricin. Citeşte şi: Ce nu ştiai despre uleiul de ricin

Sursa: marieclaire.ro

Mai multe