Cele mai neobişnuite ultime dorinţe trecute în testament. Cenuşă trimisă în cosmos, un conac lăsat unor oameni care se urăsc

5 octombrie 2021   Viață de vedetă

Toţi ne dorim să facem în viaţă ceva care să ne permită să lăsăm urmaşilor mici economii sau o proprietate. Unii, mai înstăriţi, îşi lasă moştenire vastele moşii cui nu te aştepţi sau au nişte ultime dorinţe total ieşite din comun.

Dincolo de moştenirea obişnuită, aceşti magnaţi excentrici şi-au folosit moartea pentru a ieşi în evidenţă, pentru a-şi împlini visele şi chiar pentru a juca nişte farse unor oameni care se urau. Descoperă cele mai ciudate ultime dorinţe ale unora dintre cei mai bogaţi oameni din lume!

Un afacerist canadian şi-a lăsat averea femeilor cu cei mai mulţi copii din Toronto

Canadianul Charles Vance Millar a deţinut mai multe afaceri în Toronto şi a câştigat o avere vastă înainte de a muri. Când a venit timpul să-şi întocmească testamentul, Millar nu avea o familie apropiată căreia să-i lase averea lui, aşa că a ales s-o împartă într-un mod cât se poate de absurd.

O clauză prevedea ca fiecare ministru protestant din Toronto să primească acţiuni ale berăriei lui care era o afacere catolică. Şi-a trecut casa de vacanţă din Jamaica pe numele a trei bărbaţi despre care ştia că se urăsc. Cea mai cunoscută dintre prevederile sale a ajuns să fie cunoscută sub numele de Marele derby al berzei. A lăsat majoritatea proprietăţilor către oricare dintre femeile din localitate care au avut cei mai mulţi copii în zece ani de la moartea sa. Acest lucru a determinat o cursă de reproducere care a durat un deceniu.

Scoţianul Bowman a cerut să-i fie îngrijit conacul pentru reîncarnarea lui şi a familiei

John Bowman a adunat o avere considerabilă în anii 1800. A reuşit să creeze o familie fericită căreia i-a fost extrem de devotat, chiar şi după moarte.

După ce au murit atât fiicele, cât şi soţia, Bowman a rămas singur. A construit un mausoleu de piatră de 75.000 de dolari, atât ca loc de odihnă, cât şi ca altar pentru familia sa. Apoi a construit statui ale tuturor celor trei femei şi le-a aşezat în interiorul altarului, plus o statuie care îl înfăţişa urcând treptele altarului, cu flori în mână pentru familia sa.

Citeşte şi:

Daniel Craig nu vrea să lase nimic moştenire urmaşilor. Ce va face cu averea lui

Credea în reîncarnare şi se aştepta ca el şi întreaga familie să se întoarcă într-o zi la conacul lor. Pentru pregătirea acelei zile, a alocat 50.000 de dolari unui custode pentru a menţine conacul familiei pregătit pentru întoarcerea lor. Fondul a durat 60 de ani. În acea perioadă, şemineul era ţinut aprins, iar cina era aşezată pe masă în fiecare zi.

Şi-a dorit ca cenuşa să-i fie trimisă în spaţiul cosmic

Gene Roddenberry a fost creatorul „Star Trek‟. Cu toate acestea, interesul său pentru spaţiu nu a fost pur fantastic. A admirat cu adevărat spaţiul cosmic şi a cerut ca cenuşa lui să fie aruncată în spaţiu şi lăsată să plutească pentru totdeauna acolo.

Dorinţa sa a fost parţial îndeplinită în 1997. O parte din cenuşa sa a fost urcată la bordul rachetei Celestis şi lansată pe orbita Pământului. Din păcate, în 2002, racheta a căzut înapoi pe Terra şi a ars în atmosfera terestră. NASA intenţiona să lanseze o altă rechetă cu o mai mare parte din cenuşa lui, dar încă n-a mai avut loc niciun alt zbor.

Cenuşa scriitorul Mark Gruenwald, folosită pentru tipărirea unor cărţi de benzi desenate

Fanii cărţilor de benzi desenate probabil au auzit de Mark Gruenwald. A fost unul dintre scriitorii şi editorii care au lucrat pentru compania americană de divertisment Marvel Enterprises. A lucrat la toate marile personaje create la Marvel. Dragostea sa pentru benzi desenate a continuat până la moartea sa. Şi-a exprimat în testament dorinţa de a fi incinerat şi de a i se folosi cenuşa pentru tipărirea unor cărţi de benzi desenate.

Misterele morţii lui Mihai Eminescu. Care a fost ultima dorinţă a marelui poet

Dorinţa lui Gruenwald a fost împlinită. A fost incinerat, iar echipa de producţie i-a amestecat cenuşa cu cerneală şi a folosit-o pentru a imprima primul volum dintr-una din seriile sale preferate, „Squadron Supreme‟. Cărţile au devenit de atunci un obiect de colecţie şi s-au vândut pentru sume importante.

FOTO: Shutterstock

Mai multe