Cum alegi vopseaua de păr potrivită

14 octombrie 2017   Viață de vedetă

Dacă ţi s-a întâmplat să stai nedumerită în faţa raftului cu vopsea de păr, neştiind exact ce ţi se potriveşte, e bine să ţii cont de câteva reguli esenţiale pentru ca rezultatul să fie cel dorit.

În armonie cu nuanţa ochilor

Preferinţele nu se discută, însă anumite nuanţe de vopsea care ţi se potrivesc mai bine, pentru că se armonizează ochii tăi. Pune-ţi mai bine în evidenţă ochii negri, căprui sau albaştri cu tonuri reci, precum negru cu reflexii de roşcat sau albastru, maro închis, blond cenuşiu şi chiar alb. Încearcă să eviţi nuanţele de roşcat aprins, cu reflexe portocalii, auriul sau blondul pal. Totodată, pentru ochii verzi şi căprui cu reflexe aurii mai potrivite sunt nuanţele calde. Alege un maro-ciocolatiu sau tonuri mai închise de blond şi evită roşcatul-violet sau negrul.

Lungimea părului contează!

Atât lungimea părului cât şi frizura influenţează felul în care va arăta o anumită culoare pe păr. Astfel, părul mai scurt este mai bine pus în valoare de culori calde, deschise, precum maro, alună sau ciocolatiu. Părul lung şi drept va evidenţia mai bine decât cel ondulat strălucirea unei anumite nuanţe şi reflexele oferite de vopseaua aleasă.

Bine de ştiut!

Părul creţ sau ondulat natural se deteriorează mai repede prin vopsire decât cel drept, având nevoie de mai multe măşti hrănitoare.

În acord cu tenul

Tonurile calde de blond, maro sau roşcat deschis se potrivesc mai degrabă unui ten rozaliu, deschis sau mai palid. Tenul măsliniu, mai închis la culoare, este completat mai bine de nuanţe închise, cu reflexe.

Ţine cont de vârstă

Deşi ţi se poate părea ciudat, vârsta este un factor important pe care trebuie să îl iei în considerare atunci când alegi o vopsea de păr. Astfel, dacă până la 20-30 de ani poţi încerca aproape orice culoare doreşti şi îţi place, peste 40 de ani culorile mai calde şi mai deschise întineresc trăsăturile, în timp ce nuanţele puternice, închise, aceentuează ridurile şi semnele de oboseală. Optează pentru blond deschis, cenuşiu sau pal, ţinând cont de nuanţa tenului. Nu vei mai fi nevoită să te vopseşti nici atât de des, deoarece creşterea rădăcinilor nu va mai fi atât de vizibilă. Acelaşi efect de întinerire îl oferă şi jocul de culori sau şuviţele, care creează vizual mai mult volum, dând luminozitate feţei.

Caută calitatea profesională

Acum există tot mai multe tipuri de vopsea profesională pentru toate buzunarele. Avantajul acestora constă într-o culoare ce se menţine pe păr timp îndelungat, oferind totodată un efect de hrănire şi strălucire mai accentuat. O vopsea permanentă profesională este, de fapt, o investiţie într-o podoabă capilară frumoasă.

Trucuri CPF

Este recomandat să nu te vopseşti mai des de două ori pe lună, chiar dacă rădăcinile au început să îţi crească. Din când în când, părul tău are nevoie de o pauză de cel puţin două săptămâni.

Dacă nu vrei o schimbare radicală, ci doar să oferi un strop de strălucire părului tău, poţi opta pentru o vopsea naturală de tip henna.

Pentru un efect natural, alege o vopsea de păr cu cel mult două tonuri mai dechisă sau mai închisă decât nuanţa ta naturală.

Mai multe