Cum să îţi albeşti dinţii natural

28 septembrie 2017   Viață de vedetă

Există mulţi factori care afectează sănătatea dinţilor şi îi pătează, printre care cafeaua, ceaiul, băuturile calde, vinul roşu şi fumatul. Dar mâncând fructe şi legume, vei reuşi să previi afecţiunile orale şi să îţi menţii dinţii albi.

Iată ce alimente albesc natural dinţii:

Brânză

Produsele lactate influenţează starea de sănătate generală, în special sistemul osos. Brânza, pe lângă faptul că este sursă bogată de calciu, are proprietăţi care previn protejează cavitatea bucală şi dantura. Tot ce trebuie să faci este să mănânci în fiecare zi o felie de brânză (scăzută în grăsimi). Aşa vei reuşi să îţi menţii dinţii sănătoşi fără să te îngraşi.

Struguri

Datorită acidului malic, strugurii albesc dinţii natural. După ce vei începe să mănânci zilnic o ceaşcă de boabe de struguri, vei observa că dinţii nu vor mai fi pătaţi sau decoloraţi. În plus, strugurii au proprietăţi antioxidante şi antibacteriene, prevenind astfel durerea şi inflamaţia.

Morcov

Morcovul este sursă bogată de fibre, acid folic, potasiu, calciu şi magneziu, pe lângă vitamina A, antioxidanţi şi betacaroten, care îi dă culoarea legumei. Mănâncă o felie de morcov înainte de a spăla dinţii.

Căpşuni

Aceste fructe conţin o cantitate mare de antioxidanţi, acid malic şi vitamina C. Toate aceste substanţe albesc dinţii. Este recomandat să se mănânce zilnic două-trei căpşuni înainte de spălarea dinţilor.

Portocală

Portocalele sunt fructele cele mai scăzute în grăsimi. Ele nu conţin calorii şi nici colesterol. În schimb, portocalele sunt surse bogate de fibre, mai exact – pectină. Acest fruct citric stimulează producţia de salivă, albeşte dinţii (poţi adăuga coajă de portocală uscată în pasta de dinţi) şi elimină tartrul.

Toate aceste alimente au beneficii pozitive şi asupra organismului, nu doar asupra dinţilor. Nu uita că îngrijirea orală este foarte importantă. Aşadar, nu o neglija!

Mai multe