Dezamăgirea şi lecţiile ei

21 iunie 2018   Viață de vedetă

Dezamăgirile din viaţa ta sunt inevitabile dar cel mai important este să înveţi să vezi partea pozitivă în ceea ce trăieşti. Fiecare experienţă are o lecţie de predat şi cel mai important este să şţii cum şi ce să înveţi din ea. Cel mai important este să reuşeşti să treci prin viaţă cu încredere şi cu zâmbetul pe buze, învăţând din fiecare conflict, dezamăgire sau problemă.

1.Nu poţi controla lumea

Nici a ta, nici a celor din jur. Încercarea de a controla în permanenţă ceea ce se întâmplă în jurul tău, poate să fie, de cele mai multe ori, fără succes. Tot ceea ce poţi să controlezi ţine de atitudinea ta, deciziile tale şi faptele tale.

2.Ai răbdare

Chiar dacă răbdarea nu este punctul tău forte, învaţă să ai răbdare. Cele mai multe probleme se rezolvă prin răbdare. Iar gustul amar al dezamăgirii trece tot cu puţină răbdare. Oferă-ţi timp să depăşeşti momentele dificile din viaţa ta. Fiecare îşi stabileste propriul ritm.

3.Atitudinea contează

Este importantă atitudinea cu care treci prin viaţă, cu care depăşesti anumite obstacole şi eventuale dezamăgiri. Învaţă să spui "Nu", atunci când este necesar. Evită compromisurile şi nu le permite celor din jur să profite de tine.

4.Acceptă situaţia

Negarea aduce cu sine un sentiment de frustrare. Iar în timp, acesta poate duce la tulburări grave. Acceptă ceea ce nu poate să fie schimbat şi priveşte înainte. Este esenţial să mergi înainte şi să îţi urmezi drumul cu demnitate şi curaj.

Viaţa este o continuă provocare şi depinde de tine cum îşi va pune amprenta asupra ta. Cu răbdare, positivism, încredere şi voinţă, totul este posibil. Trebuie doar să porneşti la drum, cu optimism şi hotărâre.

Mai multe