Familia îl considera prea urât ca să devină actor. Dustin Hoffman, începuturi ezitante la Hollywood

18 mai 2021   Viață de vedetă

În copilărie, starul din Rain Man (1988) a studiat pianul şi visa cu ochii deschişi la o carieră muzicală, care să-i permită etalarea talentului cu care fusese înzestrat. Însă destinul l-a îndreptat spre alt drum profesional, în ciuda criticilor pe care le primea chiar de la familia sa.

În primii săi ani de viaţă, Hoffman nu-şi dorea nimic mai mult decât să devină pianist de succes, după ani şi ani de studiu a muzicii clasice. Însă, după ce şi-a descoperit pasiunea pentru actorie, Dustin a devenit mai realist cu privire la şansele lui de-a deveni pianist profesionist.

De fapt, mai în glumă, mai în serios, a recunoscut că „nu eram deloc talentat la muzică, nu aveam ureche”. E posibil să fi fost o exagerare, dacă nu o minciună de-a dreptul, însă tot răul spre bine, pentru că vedeta a renunţat la pian pentru a deveni unul dintre cei mai mari actori ai generaţiei sale. Dar nu înainte de a-şi propune să dea o şansă medicinei...

Nu a fost numai un gând frumos, acela de a deveni medic, ci o intenţie cât se poate de serioasă, Dustin intrând la Facultatea de Medicină şi reuşind să treacă cu brio examenele primului an universitar. Din păcate sau din fericire, n-a mers mai departe cu studiile şi a renunţat la medicină în favoarea actoriei. Totuşi, familia lui nu l-a sprijinit pe tânăr din prima, atunci când acesta şi-a propus să cucerească Hollywoodul.

Chiar mătuşa lui, Pearl, i-a spus verde în faţă ceea ce gândea despre cariera pe care nepotul ei voia s-o urmeze: „Eşti prea urât ca să poţi deveni actor!” Dar, de data aceasta, Hoffman nu s-a mai lăsat influenţat de nimeni şi de nimic şi a făcut tot ceea ce i-a stat în putinţă pentru a-şi vedea visul cu ochii.

Înainte de-a ajunge A-lister la Hollywood, Dustin a locuit împreună cu alţi doi monştri sacrii ai marelui ecran, Gene Hackman şi Robert Duvall, într-un apartament modest din New York. Erau toţi trei nişte tineri care nu-şi doreau nimic mai mult decât să primeacă ceva de lucru, pentru a se putea întreţine. „Ideea că vreunul dintre noi ar fi putut ajunge un nume cunoscut în cinematografie nici măcar nu ne trecea prin cap”, a dezvăluit ulterior Hackman. Dar iată că toţi trei au reuşit să se impună în Cetatea Filmului!

Debutul actoricesc al lui Hoffman s-a petrecut în 1967, cu comedia neagră The Tiger Makes Out, însă Dustin a reuşit să atragă atenţia tuturor cu rolul din filmul The Graduate, lansat în acelaşi an. Prestaţia sa ca Benjamin Braddock, un absolvent de facultate care a avut o aventură cu o femeie mai mare decât el, i-a adus actorului prima dintre cele şapte nominalizări la Oscar.

Foto - Shutterstock

Mai multe