Ghid complet despre genele false

13 ianuarie 2018   Viață de vedetă

Cu siguranţă că ai văzut cel puţin o dată o persoană ale cărei gene arătau atât de bine, încât te-ai întrebat dacă sunt adevărate sau false. Dacă îţi doreşti o privire pătrunzătoare, cu un minimum de efort, genele false pot fi o opţiune – cu antajele şi dezavantajele ei. 

Genele tip bandă

Se numără printre cele mai comune tipuri de gene false, se găsesc uşor în magazine şi sunt ideale pentru ocaziile speciale, când vrei să dai intensitate privirii şi să obţii un efect teatral.

*Plusuri

Se aplică foarte uşor, iar cu puţină îndemânare, le poţi pune singură. Pe piaţă există multe modele şi culori, în funcţie de preferinţe, iar acestea nu afectează genele naturale, pentru că le vei purta doar câteva ore. Accesibile ca preţ, unele dintre ele pot fi refolosite chiar de două ori. Le poţi da jos foarte uşor, trăgând delicat de unul din colţuri – cu grijă, pentru a nu smulge genele naturale.

*Minusuri

Nu au un aspect sută la sută natural, nici chiar cele de calitate. Totodată, banda cu ajutorul căreia se lipesc trebuie ascunsă cu iscusinţă sub o linie de tuş sau fard, pentru un aspect natural. Dacă nu le aplici cum trebuie, te poţi trezi că desprind singure la un moment dat. Sunt persoane cărora le creează un uşor disconfort, din cauza senzaţiei de a avea ceva lipit de pleoapă.

Genele smocuri

Ca şi în cazul celor cu bandă, sunt disponibile într-o varietate de modele. Sunt alcătuite din grupuri de fire prinse în acelaşi loc.

Au un aspect mai natural şi se integrează mai bine când sunt suprapuse peste genele proprii. Cu o rezistenţă mai mare, pot să fie purtate chiar şi câteva zile, în funcţie de calitatea lipiciului, fiind şi mai confortabile.

*Minusuri

Trebuie aplicate cu multă grijă, necesitând o îndemânare mai mare sau ajutorul unui specialist. Pot afecta genele naturale dacă sunt lipite prost, direct pe fir. Se dau jos mai greu iar o parte din smocuri pot să cadă, lăsând goluri inestetice.

Genele fir cu fir

Dacă nu ai fost înzestrată de la natură cu gene lungi sau dese, extensiile îţi vor contura foarte frumos ochii. Trebuie aplicate neapărat de un profesionist, sunt mai scumpe şi au nevoie de îngrijire suplimentară şi de întreţinere – o dată la 3-4 săptămâni, în funcţie de tipul lor. Pe o geană se pot pune între 1 şi 15 fire, în funcţie de grosimea dorită.

*Plusuri

Dacă procedura este corectă, ele nu afectează genele naturale. Aplicarea unui set durează în medie 2 ore, iar aspectul lor este cel mai apropiat de înfăţişarea naturală. Modelul poate fi adaptat în funcţie de forma ochiului şi de fizionomie. Rezistă foarte bine timp îndelungat şi te scutesc de ritualul de a da cu rimel genele în fiecare dimineaţă.

Printre dezavantaje se numără faptul că trebuie să mergi periodic la salon, pentru întreţinere. Genele se pot da jos doar cu o soluţie specială. Nu se recomandă folosirea rimelului rezistent la apă şi nici a demachiantelor pe bază de ulei, deoarece pot dizolva agentul care fixează firele, cauzând ruperea lor. Trebuie să eviţi pe cât posibil aburul fierbinte şi să ai grijă să nu îţi freci ochii în exces. Dacă porţi lentile de contact, la aplicarea lor nu trage de gene, ci doar de pleoapă.

Mai multe