Hidratează pielea cu albuş şi miere
Graţie mineralelor esenţiale şi a proteinelor pe care le conţine, albuşul este utilizat ca un produs de înfrumuseţare, fiind excelent atât pentru păr cât şi pentru piele. În plus, albuşul are proprietăţi antiinflamatoare, astringente şi decongestionate, care sunt esenţiale pentru menţinerea frumuseţii şi sănătăţii tegumentului.
Iată cum poţi include albuşul în rutina de îngrijire a pielii:
Exfoliant
Poţi folosi albuşul pentru a exfolia pielea. Aplică o mască facială pe bază de albuş şi mierea pentru a îndepărta celulele moarte de pe piele.
Împotriva acneei
Datorită proprietăţilor antiinflamatoare, masca cu albuş are capacitatea de a reduce roşeaţa produsă de acnee. Această afecţiune dermatologică provoacă producţia excesivă de sebum, cauzând apariţia coşurilor.
Bate spumă un albuş, apoi aplică pasta obţinută pe faţa curată. Las-o să acţioneze 20 de minute, după care clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul o dată pe săptămână.
Împotriva pungilor de sub ochi
Proprietatea decongestionantă a albuşului are efect asupra pungilor care se formează sub ochi. În plus, are capacitatea de a estompa cearcănele cauzate de oboseală, stres şi lipsa somnului.
Aplică spumă de albuş direct pe zona de sub ochi, las-o să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.
Mască hidratantă cu miere şi albuş
Albuşul elimină impurităţile prezente pe tegument, hidratându-l. În plus, proteinele pe care le conţine albuşul previn uscarea şi deshidratarea.
Ai nevoie de:
- 1 albuş
- 1 lingură de miere
- 20 picături de ulei de migdale
Mod de preparare şi aplicare:
Bate albuşul spumă, apoi combin-o cu mierea şi ulei de migdale. Aplică pasta obţinută pe faţa curată şi uscată, las-o să acţioneze 20 de minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.