Manichiura cu gel: avantaje şi dezavantaje

7 ianuarie 2018   Viață de vedetă

Manichiura cu gel este la mare căutare în ziua de azi. Gelul folosit a fost descoperit accidental de către un medic stomatolog, la începutul anilor ‘50. El este obţinut dintr-o răşină polimerică, căreia i se adaugă o substanţă care face materialul mai flexibil, textura finală fiind asemănătoare unghiilor naturale.

Manichiură rezistentă

Oricât de multă grijă ai avea să nu-ţi strici unghiile, la doar câteva zile după aplicare oja începe să se cojească. „Printre avantajele acestui tip de manichiură se numără, în primul rând, rezistenţa“, spune Angela Carp, specialist Biotiful - Atelier de frumuseţe. „Dacă o manichiură obişnuită va rezista o săptămână sau două, cea cu gel te va ţine până la o lună, fără să fie nevoie să te fereşti de treburile casnice sau să ai mereu grija unghiilor“, explică dumneaei.

Tehnici de aplicare a gelului

Există două tehnici de obţinere a manichiurii cu gel. În primul caz, gelul este aplicat pe suprafaţa unghiei, apoi mâinile se ţin câteva minute sub o lampă cu ultraviolete, pentru ca gelul să se întărească. A doua tehnică presupune, după aplicarea gelului, întinderea cu o pensulă a unui activator de gel special, pentru ca manichiura să reziste.

Unghii mai lungi

Un alt avantaj al acestui tip de manichiură este că permite extensia unghiilor. Dacă te numeri printre persoanele care au unghiile moi sau care se exfoliază cu uşurinţă, manichiura cu gel îţi va permite să te bucuri de unghii de vedetă.

Orice model doreşti

Indiferent de forma naturală a unghiilor, pe cele cu gel le poţi purta pătrate, rotunde sau în formă de perlă. Ele sunt subţiri, flexibile şi au un aspect lucios. Deoarece se întăresc la lumina ultravioletă, ele nu se îndepărtează cu acetonă sau cu vreo altă substanţă de curăţare, aşadar poţi aplica orice ojă, decoraţiuni sau model doreşti, pe care mai apoi poţi să le ştergi.

Afectează unghia naturală

Însă tot ceea ce este frumos are şi un preţ. Nu trebuie uitate dezavantajele acestui tip de manichiură. Cel mai important este că deteriorează unghia naturală. Deoarece gelul are nevoie de o suprafaţă mai aspră pentru aderenţă, unghia este pilită înainte de aplicare. Din acest motiv, este recomandat ca, din când în când, să renunţi la manichiura cu gel pentru ca unghia să se refacă.

Apa strică manichiura

Efortul financiar pentru manichiura cu gel este destul de ridicat. Pe lângă aplicarea gelului, unghiile trebuie întreţinute, aşadar va trebui să vizitezi salonul de înfrumuseţare la fiecare 2-3 săptămâni, când va fi acoperită diferenţa de lungime dintre unghia nou crescută şi gel. În caz contrar, unghia va avea un aspect inestetic. Chiar dacă este mai rezistent decât oja clasică, gelul nu este complet rezistent la apă. Statul cu mâinile în apă vreme îndelungată provoacă umflarea gelului de unghie, desprinderea lui şi apariţia unor pete opace, albicioase.

Bine de ştiut!

Înainte de realizarea manichiurii, poţi ruga personalul salonului să îţi arate cum se sterilizează instrumentele. Nerespectarea regulilor de igienă creşte riscul infectări cu virusurile hepatitei B şi C, precum şi cu HIV. Ustensilele din plastic se sterilizează cu ajutorul aparatului cu raze ultraviolete, în timp de ustensilele din metal se sterilizează fie cu o soluţie dezinfectantă, fie la o temperatură foarte ridicată, peste 180 ˚C.

Mai multe