5 paşi pentru o manichiură reuşită

1 46580 original jpg jpeg

Dacă obişnuieşti să-ţi faci singură manichiura sau nu ai avut timp pentru o programare la salon, parcurge următoarele etape astfel încât unghiile tale să arate mereu bine.

Pe aceeaşi temă:

7 paşi pentru o manichiură franţuzească perfectă

5 trucuri pentru mâini frumoase

Curăţă unghiile

Înainte de a te apuca de manichiură,foloseşte dizolvantul ca să îndepărtezi de pe unghii orice urmă de lac,ojă şi alte resturi. Ai grijă ca el să nu conţină acetonă,pentru că aceasta usucă unghiile şi le dă un aspect neplăcut. Protejează-le în profunzime,folosind o soluţie de curăţat cu aloe vera sau vitamina E.

Pregăteşte îndepărtarea cuticulelor

După ce ai ţinut mâinile într-un bol cu apă călduţă,aplică uleiul de cuticule pe fiecare unghie şi masează-le uşor. Uleiul are rolul de a înmuia cuticulele şi uşurează îndepărtarea sau împingerea lor. În cazul în care nu ai la îndemână un astfel de produs,poţi folosi cu încredere uleiul de măsline. Lasă să acţioneze 15 minute,apoi clăteşte şi şterge-te cu un prosop moale.

Conturează forma dorită

Taie-ţi unghiile şi dă-le o formă. Încearcă să le pilezi cu mişcări într-o singură direcţie,ca să împiedici exfolierea şi crăparea lor. Dacă ai unghii scurte,optează pentru o formă rotundă,care ajută la alungire şi regenerare. Degetele lungi beneficiază de o formă pătrată,mai ales dacă unghiile sunt înguste. De asemenea,pileşte perpenticular cu lungimea unghiei,îndepărtând eventualele urme rămase. Pentru a preveni ruperea unghiilor,acestea nu trebuie să fie foarte lungi,să aibă forma pătrată şi colţuri uşor rotunjite.

Hidratează mâinile

Evită să tai cuticulele,căci acestea au rolul de a proteja unghia. Împingerea lor,cu ajutorul unor beţişoare speciale,este mult mai benefică şi în plus te fereşte de zgârâieturi şi infecţii. După ce ai îndepărtat cuticulele,spală-te din nou pe mâini şi dă-le cu cremă. Aplică o bază-tratament,deoarece acesta împiedică oja să pigmenteze culoarea naturală a unghiei şi o fereşte de îngălbenire.

Aplică un strat de lac

La final,dă-te cu ojă pe toată suprafaţa unghiei sau numai la vârf,dacă optezi pentru o manichiură franţuzească. Aşteaptă câteva minute să se usuce,apoi adaugă un strat subţire de lac incolor. Acesta conferă un luciu aparte şi întăreşte unghia.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg