Mască facială din coajă de castravete
Pielea are nevoie de îngrijire pentru că, în caz contrar, ne vom confrunta cu acnee, pigmentare, linii fine şi alte neplăceri dermatologice. Toate aceste probleme pot fi prevenite cu măşti faciale din coji de legume, care sunt bogate în antioxidanţi, vitamine şi minerale.
Beneficiile folosirii cojii de legume pe piele
Coaja legumelor conţine majoritatea substanţelor nutritive. De exemplu, castravetele şi dovleacul sunt două legume bogate în vitamine, antioxidanţi şi alte substanţe nutritive benefice. Aşadar, să-ţi prepari o mască de faţă din coji de legume este un lucru excelent pentru pielea ta. Masca facială din coji de legume este recomandată de trei ori pe lună, indiferent de tipul de ten pe care-l ai.
Reţeta măştii faciale pe bază de coajă de castravete:
Ai nevoie de:
- 100 ml suc din coajă de castravete
- 3 linguri gelatină
- 5 linguri apă de trandafiri
- 2 dischete demachiante din bumbac
- 3 linguri lapte crud
Mod de preparare:
Pune într-un vas sucul de castravete şi 2 linguri de gelatină. Amestecă bine. Dacă ai tenul uscat, atunci ar trebui să adaugi mai mult suc de castravete decât gelatină. Acum, pune într-o tigaie lingura de gelatină rămasă şi las-o să se topească, apoi o torni peste pasta din vas. Amestecă din nou, apoi las-o să se răcească 5 minute.
Mod de aplicare:
Spală-te pe faţă cu apă caldă spre fierbinte înainte de-a aplica masca (insistă mai mult timp pentru ca porii să se deschidă). Cufundă o dischetă demachiantă în apa de trandafiri şi tamponează pielea feţei cu ea.
Las-o să se usuce, apoi aplică masca preparată. Întinde pasta obţinută pe întreaga suprafaţă a tenului, masând prin mişcări circulare, blânde, cel puţin 15 minute.
Lasă masca să acţioneze 10 de minute, apoi clăteşte cu apă călduţă şi şterge-o. Cufundă cea de-a doua dischetă în lapte şi aplică-l pe întreaga suprafaţă a feţei. Lasă-l să acţioneze până simţi că s-a uscat pe faţă, după care clăteşte din nou cu apă călduţă. Repetă tratamentul natural o singură dată pe săptămână.