Măşti împotriva punctelor negre

28 iunie 2018   Viață de vedetă

În timp ce curăţarea zilnică este necesară pentru menţinerea tenului sănătos şi frumos, pentru a elimina punctele negre, putem apela la nişte măşti preparate din ingrediente naturale care vor rezolva problema.

Este foarte important să exfoliezi pielea săptămânal pentru a curăţa profund porii, iar cele mai bune măşti sunt următoarele:

Mască cu zahăr

Zahărul şi sucul de lămâie sunt două ingrediente care au capacitatea de a elimina toxinele şi de a curăţa pielea, în timp ce acţionează ca un exfoliant natural. aplică întotdeauna masca aceasta seara, înainte de culcare, evitând expunerea la soare (sucul de lămâie provoacă apariţia petelor).

Ingrediente

-    sucul de la o jumătate de lămâie

-    1 lingură de zahăr

Mod de preparare şi aplicare:

Stoarce lămâia şi pune sucul într-un bol, peste care se adaugă sucul de lămâie. Amestecă până obţii o pastă. Spală-te bine pe faţă şi aplică masca, punând accent pe zonele afectate de punctele negre – nas, frunte şi bărbie –, prin mişcări circulare, blânde. Las-o să acţioneze 10 minute şi apoi clăteşte cu apă călduţă.

Mască cu gelatină şi lapte

Când această mască se usucă, va fi un strat protector pentru pielea ta. Mai târziu, când o îndepărtezi, punctele negre vor dispărea şi ele.

Ai nevoie de:

-    1 lingură de lapte

-    1 lingură de gelatină fără aromă

Mod de preparare şi aplicare:

Pune pudra de gelatină într-un castron. Apoi, adaugă laptele şi amestecă cu o lingură până obţii o pastă. Spală-te bine pe faţă şi aplică masca cu ajutorul unei pensule sau a unei dischete demachiante, într-o cantitate mai mare pe zona T, care este de obicei afectată de punctele negre. Las-o să acţioneze 15 minute sau până când simţi că s-a uscat, după care îndepărteaz-o. Clăteşte la final cu apă rece, astfel încât porii să se închidă.

Pielea are nevoie de îngrijire, în fiecare zi, pentru a preveni problemele dermatologice care pot să apară!

Mai multe