Tampoane interne. Greşeli majore pe care le faci când le foloseşti
Obişnuieşti să foloseşti tampoane interne, mai ales când temperaturile de afară sunt ridicate şi vrei să porţi haine deschise la culoare? Înainte de a le mai folosi, trebuie să ţii cont neapărat de câteva lucruri, altfel îţi poţi pune sănătatea în pericol.
1. Tampoane interne greşeli - Te speli pe mâini doar după ce îţi aplici tamponul
Este obligatoriu să te speli pe mâini şi înainte de a-ţi aplica tamponul,altfel rişti să introduci bacterii «rele» în vagin care dezechilibrează flora vaginală şi duc la apariţia problemelor genitale.
2. Nu introduci tamponul suficient de adânc
Cum ştii dacă ai aplicat tamponul aşa cum trebuie? Dacă îl simţi şi te jenează când mergi sau stai jos,înseamnă că nu a fost introdus suficient de adânc. Din această cauză,te poţi confrunta cu dureri.
3. Tampoane interne greşeli - Foloseşti o singură mărime
La începutul menstruaţiei,ar trebui să foloseşti un tampon de dimensiune mai mare,mai ales dacă ai sângerări abundente,iar spre final,poţi folosi tampoane de dimensiuni mai mici.
4. Schimbi tamponul prea rar
Dacă menstruaţia nu este abundentă,este recomandat să schimbi aceste tampoane interne la 4-5 ore. Astfel,împiedici dezvoltarea bacteriilor care pot afecta sănătatea aparatului genital.
5. Tampoane interne greşeli - Foloseşti tampoane când ai secreţii între menstre
La ovulaţie,apare o secreţie albicioasă care diferă de la femeie la femeie din punct de vedere cantitativ. Dacă secreţia este mai abundentă,nu înseamnă că trebuie să foloseşti tampoane,fiindcă acestea schimbă pH-ul
şi pot duce la apariţia inflamaţiilor.
6. Foloseşti câte un tampon înainte şi după menstruaţie
Chiar dacă vrei să eviţi eventualele situaţii neplăcute,nu trebuie să îţi aplici un tampon înainte de a se declanşa menstruaţia. Folosirea acestor tampoane interne nu este indicată când vaginul este uscat.
7. Tampoane interne greşeli - Nu îţi schimbi tamponul după ce înoţi
Nu contează dacă înoţi în piscină,în lac sau în mare-în orice caz trebuie să îţi schimbi tamponul după ce ieşi din apă,din cauză că în el este absorbit clorul sau sarea,care pot cauza iritaţii la nivelul pielii şi mucoasei vaginale.
8. Foloseşti tampoane parfumate
Dacă te confrunţi adesea cu iritaţii genitale,cel mai bine este să eviţi tampoanele parfumate pentru că pot cauza mâncărimi şi roşeaţă la nivelul vaginului.