1. Informaţii despre vagin - Dimensiunea vaginului

 

Specialiştii spun că vaginul măsoară între 7 şi10 cm lungime şi 2-3 cm în lăţime. Aceste valori se pot modifica în timpul excitaţiei,când vaginulpoate să ajungă la dimensiunea de 15 cm în lungime şi 7 cm în lăţime.

 

2. Cât măsoară labiile

 

Oamenii de ştiinţă spun că nu există nicio dimensiune standard a labiilor. Există însă unele cazuri,mai rare,când labiile mari pot deveni o problemă. Femeia trebuie să meargă la ginecolog dacă simte un disconfort în timpul actului sexual şi în timp ce poartă lenjerie intimă.

 

3. Informaţii despre vagin - Clitorisul are 8000 de terminaţii nervoase

 

Clitorisul este organul rezervat exclusiv pentru plăcerea unei femei în timpul actului sexual şi are,nu mai puţin de 8.000 de terminaţii nervoase.

 

4. Vaginul se poate mări de 200 de ori

 

Vaginul nu este rigid şi se poate extinde până la 200%,ceea ce face posibil ca un făt să se dezvolte şi apoi,după naştere,poate să revină la forma lui iniţială. Cu toate acestea,în timp,anumiţi factori,cum sunt vârsta,greutatea şi fumatul pot provoca tasarea vaginului.

 

5. Informaţii despre vagin - Lubrifierea vaginală abundentă este normală

 

Unele femei se simt jenate şi complexate faţă de partenerul de cuplu pentru că ele cred că secreţiile vaginale sunt prea abundente când sunt excitate. Medicii spun că această situaţie este cât se poate de normală şi că ar trebui să lase complexele deoparte şi să se bucure din plin de actul sexual. Specialiştii spun că nivelul de lubrifiere foarte mare se datorează glandelor hiperactive Skene şi Bartholine care secretă mucus lubrifiant.

 

6. În timpul actului sexual vaginul poate scoate zgomote neobişnuite

 

Se poate întâmpla ca în timpul penetrării,vaginul să scoată un zgomot ciudat. Asta se întâmplă când aerul este prins în vagin. Chiar dacă pare enervant,acest lucru este cât se poate de normal.

 

7. Informaţii despre vagin - Bubiţele din jurul clitorisului sunt normale

 

Dacă acestea nu sunt însoţite de roşeaţă sau mâncărime (caz în care ar fi vorba de ciuperci),prezenţa unor mici bubiţe în jurul clitorisului nu trebuie să te îngrijoreze.

 

8. Secreţiile vaginale închise la culoare pot fi cauzate de infecţii

 

În mod normal,secreţiile vaginale apar atunci când organismul este pregătit pentru ovulaţie,iar secreţiile sunt de culoare albă sau transparente. Dacă o femeie observă că secreţiile vaginale sunt colorate,este posibil să sufere de o infecţie. În acest caz,este importantă vizita la medicul ginecolog.