5 moduri în care turmericul ţine sub control diabetul
Dieta este o parte esenţială a tratamentului în caz de diabet, iar turmericul n-ar trebui să lipsească din regimul alimentar. Acest condiment previne creşterea nivelului de glucoză din sânge şi ai efect antiinflamator.
Scade nivelul glicemiei
Datorită curcuminului, un polifenol din compoziţia turmericului, acest condiment este benefic diabeticilor. Reduce nivelul glucozei din sânge, dar şi al hemoglobinei glicozilate, un indicator care demonstrează dacă diabetul este ţinut sub control.
Îmbunătăţeşte sensibilitatea la insulină
Tot curcuminul din turmeric este responsabil pentru faptul că stimulează secreţia de insulină şi îmbunătăţeşte activitatea celulelor pancreatice, reducând rezistenţa la insulină. Aceasta din urmă este unul dintre factorii care favorizează instalarea diabetului de tip 2. Consumă mai des turmeric pentru a-ţi reduce acest risc!