Alimentele recomandate pentru fertilitate
Un sistem reproducător sănătos este esenţial atunci când vrei să aduci un copil pe nume, deoarece acesta protejează şi ajută fătul să se dezvolte normal. La nivelul uterului şi al ovarelor se pot dezvolta anumite anomalii, precum fibromul sau endometrioza. Ceea ce mănânci îţi influenţează sănătatea, aşadar este recomandat să acorzi o atenţie sporită dietei.
Alimentele bogate în vitamina D, antioxidanţi şi Omega-3 sunt esenţiale pentru a avea un sistem reproducător sănătos. De asemenea, fibrele te vor ajuta să elimini toxinele din organism şi să micşorezi nivelul de estrogen.
Ceaiul verde
Este plin de antioxidanţi, care vor ajuta la menţinerea sănătăţii uterului şi a ovarelor, prevenind apariţia fibroamelor. Se recomandă consumul a 2 căni pe zi, timp de 8 săptămâni.
Peştele
Dintre cele mai recomandate tipuri de peşte, cele mai indicate sunt macroul şi somonul, deoarece au un conţinut bogat de acizi graşi Omega-3. Ajută la reducerea producţiei de prostaglandină – un hormon care poate cauza contracţiile uterine.
Lămâia
Este cunoscut faptul că lămâia întăreşte sistemul imunitar graţie vitaminei C, îmbunătăţind totodată şi imunitatea uterului. Consumată zilnic, în salate, limonadă sau ca atare, va ţine bacteriile la distanţă, prevenind astfel apariţia infecţiilor.
Legumele verzi
Legumele verzi precum spanacul sau varza te ajută să menţii alcalinitatea uterului. Pline de elemente nutritive esenţiale sănătăţii acestuia, precum acidul folic, sunt folositoare pentru dezvoltarea armonioasă a fătului.
Nucile
Nucile şi miejii cruzi de seminţe sunt necesare pentru producţia optimă de hormoni. Alunele, seminţele de dovleac şi caju conţin Omega-3 şi sunt recomandate pentru prevenirea cancerului uterin.
Fructele de pădure
Conţin antioxidanţi puternici care protejează ovarele împotriva radicalilor liberi. Fructele de pădure sunt considerate unele dintre cele mai bune alimente pentru a avea un sistem reproducător sănătos. Le poţi adăuga în salate sau în sucuri de fructe preparate acasă.