Beneficiile ardeiului iute

1 martie 2018   Casă și Grădină

Potrivit New York Times, produsele alimentare condimentate, cum sunt hreanul şi ardeiul iute, pot avea capacitatea de a trata simptomele unei răceli obişnuite. Ardeii iuţi conţin, de asemenea, antioxidanţi care luptă împotriva cancerului, care pot ajuta la prevenirea sau încetinirea dezvoltării celulelor canceroase.

Potrivit unui studiu realizat de Harvard şi Centrul Naţional pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din China, consumul de alimente picante şapte zile pe săptămână sau o dată pe zi ar putea reduce ratele de mortalitate cu 14%. Aceste ardei conţine o componentă numită capsaicină, care are nenumărate beneficii pentru sănătate şi poate lupta împotriva anumitor boli. Acesta este efectul puternic al ardeilor iuţi, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să mănânci zilnic alimente picante. Iată care sunt beneficiile pentru sănătate ale ardeilor iuţi.

Ameliorează durerile de cap

Ştiai că prin consumul de ardei iute poţi combate durerea de cap? Ardeiul iute conţine capsaicină, un compus cunoscut pentru faptul că ameliorează durerea de cap şi migrenele.

Ameliorează simptomele artritei

Persoanele care suferă de artrită au dureri insuportabile. Durerea apare din cauza cantităţii mari de substanţă P, care este un neuropeptid a cărei principală funcţie este aceea de a transmite durerea în sistemul nervos central. Substanţa P ajunge şi în lichidul sinovial, care se găseşte în cavităţile articulaţiilor sinoviale. Prin consumul zilnic de ardei iute, odată pe săptămână, vei reuşi să ţii sub control producţia de substanţă P în sânge.

Creşte speranţa de viaţă

Ardeii iuţi vor adăuga ani vieţii tale dacă îi vei consuma mai des. Persoanele care mănâncă ardei iuţi de şase sau şapte ori pe săptămână vor avea un risc de 14% mai mic de a muri prematur. Ardeii iuţi pot fi o parte din secretul longevităţii.

Menţin inima sănătoasă

Componenta capsaicină din ardeiul iute reduce nivelul de colesterol şi trigliceridele, care ajută în continuare la protejarea inimii. De asemenea, previne inflamaţia cronică care creşte riscul bolilor cardiovasculare. Persoanele care consumă ardei iute mai des au un risc mai mic de atac de cord şi accident vascular cerebral.

Stimulează pierderea în greutate

Datorită conţinutului de capsaicină, ardeii iuţi accelerează metabolismul şi ard mai multe calorii. Include ardeiul iute în diferite reţete sau mănâncă-l crud/murat ca garnitură. Prin consumul de ardei iute, vei reuşi să te menţii în formă.

:

Mai multe