Beneficiile consumului de mazăre

16 august 2017   Casă și Grădină

Bogată în proteine, mazărea este o plantă leguminoasă care previne şi poate ţine sub control mai multe boli. Iată ce efecte are asupra sănătăţii:

Oase sănătoase

Doar o ceaşcă de mazăre conţine 44% din vitamina K, care ajută la pătrunderea calciului în interiorul oaselor. Totodată, este o sursă importantă de vitamina B, care ajută la prevenirea osteoporozei.

Reduce colesterolul rău

Niacinul din mazăre contribuie la reducerea producţiei de trigliceride şi a lipoproteinelor cu densitate foarte scăzută. Rezultatatul este un colesterol mai redus, creşterea colesterolului HDL şi scăderea trigliceridelor.

Previne bolile cardiace

Mulţi compuşi antioxidanţi şi antiinflamatori susţin vasele sanguine sănătoase. Formarea plăcii de-a lungul pereţilor vaselor de sânge începe cu stres cronic, stres oxidativ excesiv şi inflamaţie. Cantităţile generoase de vitamină B1 şi folat, B2, B3 şi B6 reduc nivelurile de homocisteină care sunt factori de risc pentru bolile de inimă.

Ajută la menţinerea greutăţii

Mazărea are un conţinut scăzut de grăsime. O ceaşcă de mazăre are mai puţin de 100 de calorii, dar o mulţime de proteine, fibre şi oligoelemente.

Mai multe