Ce să mănânci când ai tenul gras

16 februarie 2018   Casă și Grădină

Persoanele care au tenul gras trebuie să acorde o foarte mare atenţie modului în care îşi îngrijesc pielea. Ştim că excesul de sebum produs de piele poate fi ţinut sub control cu ajutorul cremelor şi tratamentelor naturale, dar un rol important îl joacă şi alimentaţia.

Iată ce ar trebui să mănânci dacă ai tenul gras:

Castravete

Castravetele este una dintre legumele care conţin o cantitate mare de apă, lichid care menţine pielea hidratată. Iar antioxidanţii prezenţi în castravete menţin sub control producţia de sebum, prevenind astfel senzaţie de piele grasă. Totodată, castravetele are proprietăţi antiinflamatoare care previn inflamarea în caz de acnee.

Ciocolată neagră

Ciocolata neagră nu este numai un desert foarte bun, ci este foarte bună şi pentru tenul gras. Antioxidanţii prezenţi în ciocolata neagră (70-80% cacao) previn excesul de sebum produs de piele şi reduc umflăturile cauzate de coşuri.

Spanac

Legumele verzi cum sunt spanacul, varza şi broccoli nu conţin ulei. În schimb sunt surse importante de fibre, care ajută la curăţarea pielii şi la menţinerea sub control a producţiei de sebum. O cană de spanac conţine 164 de grame de apă, care este foarte bună pentru tegument. Atunci când lipseşte hidratarea, glandele sebacee produc şi mai mult ulei (sebum).

Banană

Dacă ai tenul gras, atunci consumul de banană te poate ajuta. Banana este sursă importantă de fibre, potasiu şi vitamina E, cea din urmă fiind necesară pentru menţinerea sănătăţii tegumentului.

Portocală

Portocalele conţin vitamina C, care este foarte bună pentru tenul gras deoarece previne excesul de sebum. În plus, uleiurile naturale din portocală menţin pielea umedă, iar acidul citric scade riscul de coşuri şi acnee.

Credit foto:

Mai multe