Cum menţii creierul sănătos
Sănătatea noastră mintală depinde de diverşi factori, cum este stabilitatea emoţională, psihologică şi socială. Indiferent de ce facem, este produs un efect asupra muncii, a stilului de viaţă şi, de fapt, a sănătăţii fizice şi mintale. Impactul negativ sau pozitiv asupra creierului depinde numai de noi.
Sănătatea creierului poate fi îmbunătăţită sau ţinută sub control prin practicarea câtorva activităţi regulate, şi anume:
Gândeşte pozitiv
Ştiai că o atitudine pozitivă te face să te simţi mai bine? O persoană fericită nu va avea niciodată tulburări psihice precum anxietate sau depresie. În plus, starea de bine te face mai puternică şi tu devii fără să-ţi dai seama mai puternică din punct de vedere psihic.
Stabileşte-ţi activităţile de peste zi dimineaţa
Când te trezeşti dimineaţa, scrie pe telefon sau în agendă ce sarcini ai de îndeplinit. Aceasta este o practică foarte eficientă – ajută creierul să ştie ce are de făcut dinainte şi îl menţine sănătos. În plus, creşte stima de sine, încrederea în tine şi puterea de concentrare.
Practică sport o dată pe săptămână
Ştiai că sportul îmbunătăţeşte sănătatea fizică şi psihică? Nu contează ce fel de exerciţii sunt, ele trebuie practicate în fiecare zi pentru a obţine rezultatele dorite. În plus, sportul te ajută să te eliberezi de stresul de peste zi şi să te relaxezi. Dacă nu reuşeşti să faci sport zilnic, ar trebui să o faci o dată pe săptămână.
Focusează-te pe un singur lucru
Evită să fii multitasking. Concentrează-te asupra unui singur lucru, iar creier va performa. Îndeplinirea mai multor activităţi în acelaşi timp nu oferă rezultatele dorite, ci ele sunt destinate de cele mai multe ori eşecului. Alege să-ţi menţii creierul sănătos şi muncă bine făcută.