Cum montezi corect o lustră LED?
Într-o casă, corpurile de iluminat sunt esențiale pentru a oferi un confort vizual și a adăuga un „factor wow” estetic. Fie că preferi un design elegant sau tradițional, montarea corectă a lustrelor poate face o diferență semnificativă. În acest articol, vom trece în revistă un ghid pas cu pas despre cum să montezi o lustră în mod corect și în siguranță.
Aceste sfaturi sunt oferite de magazinul online de lustre LED și are ca scop învățarea clienților pentru a trece prin procesul de montaj al unei lustre led, singuri, fără a mai avea nevoie de un expert. Clientul trebuie să țină cont și de instrucțiunile de montaj pe care îl regăsește în cutia lustrei LED. Vezi mai jos ce trebuie să avem în vedere atunci când dorim să montăm o lustră LED:
1. Alegerea Corpurilor de Iluminat
Alegerea corpurilor de iluminat depinde de dimensiunea camerei și de nivelul de lumină necesar. De asemenea, este important să iei în considerare stilul și aspectul corpului de iluminat în sine. Un corp de iluminat potrivit poate adăuga un plus de frumusețe și eleganță încăperii tale.
LED-urile sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic, deci numărul de Watti necesar pentru a produce un anumit număr de lumeni este mult mai mic decât la becurile tradiționale. În medie, un LED produce aproximativ 80 de lumeni per Watt.
De exemplu, dacă avem o încăpere de 20 metri pătrați, o valoare aproximativă, folosită adesea pentru iluminatul general, este de 20 de lumeni per metru pătrat pentru încăperile de locuit. Deci, pentru o încăpere de 20 de metri pătrați, avem nevoie de aproximativ 400 de lumeni.
2. Precauțiile de Securitate
Siguranța este de o importanță primordială în timpul procesului de instalare a lustrei. Înainte de a începe, asigură-te că ai întrerupt alimentarea cu energie electrică la panoul central. Utilizează o scară stabilă și rezistentă pentru a evita accidentele. În plus, asigură-te că mâinile tale sunt uscate în timpul lucrului cu instalațiile electrice.
3. Materialele Necesare
Pentru a instala o lustră, vei avea nevoie de o serie de unelte și materiale. Acestea pot include o manivelă, o bormașină și un burghiu pentru zidărie, un clește pentru tăiat cabluri, un creion, un ciocan, dibluri și o șurubelniță.
4. Planificarea Amplasării
Înainte de a începe procesul de montare, este important să determini locul potrivit pentru instalarea lustrei. Acest lucru poate implica să te urci pe o scară cu lustra în mână și să o poziționezi la nivelul tavanului pentru a determina cel mai bun loc pentru montarea acesteia.
5. Fixarea la Tavan
Primul pas în procesul de instalare a lustrei este fixarea sistemului de susținere în tavan. Elementele de fixare pot varia în funcție de modelul lustrei, dar de obicei implică utilizarea unei cleme metalice pentru a prinde cablul de susținere. În unele cazuri, s-ar putea să fie nevoie de găurirea tavanului pentru a instala diblul de fixare.
6. Conectarea Electrică
Odată ce corpul de iluminat este fixat la tavan, următorul pas este racordarea electrică. Acest lucru implică conectarea firelor de alimentare ale lustrei la cele care ies din tavan și fixarea bine a șuruburilor cu ajutorul unei șurubelnițe.
7. Ascunderea Cablurilor
După ce firele sunt conectate, următorul pas este ascunderea cablurilor. Acest lucru se face de obicei cu ajutorul unui suport care are forma unei pâlnii sau a unui profil cilindric. Acest suport este ridicat până atinge tavanul și șurubul de la bază este strâns pentru a fixa corpul de iluminat în tavan.
8. Instalarea Becului
Înainte de a putea monta led-ul, s-ar putea să fie nevoie să dai la o parte abajurul lustrei. După ce becul este montat, asigură-te că este curat înainte de a pune abajurul la loc. Acum, lustra este gata de utilizare.
9. Testarea
Ultimul pas în procesul de instalare a lustrei este testarea. Acest lucru implică pornirea curentului în casă și aprinderea lustrei. Dacă ai un sistem cu mai multe becuri și trepte de intensitate, asigură-te că verifici întregul proces de aprindere pentru a avea certitudinea că totul funcționează corect.
10. Întreținerea și Îngrijirea
După instalare, este important să ții cont de întreținerea și îngrijirea lustrei. Asigură-te că o cureți regulat și înlocuiești becurile atunci când este necesar.
Instalarea unei lustre poate părea o sarcină dificilă, însă cu instrucțiunile corecte și cu puțină răbdare, oricine poate realiza acest lucru fără ajutorul unui profesionist.