Cum poţi regla funcţiile glandei tiroide
Glanda tiroidă este vitală pentru sănătatea organismului, dereglările sale fiind cauza multor afecţiuni.Pentru a o putea ajuta să funcţioneze mai bine este nevoie doar de câteva schimbări în dieta ta zilnică.
Iod
Potrivit Asociaţiei Americane a Tiroidei, deficienţa de iod este principala cauză a producţiei reduse de hormoni tiroidieni. De asemenea, asociaţia punctează şi faptul că iodul nu este produs în mod normal de organism, de aceea trebuie să îl procuri din alimentaţie. Alimentele cu un conţinut ridicat de iod sunt: ouăle, peştele de apă sărată, peştele şi chiar sarea.
Seleniu
Acesta poate fi un aliat când vine vorba de tratarea problemelor cu tiroida, deoarece ajută la îmbunătăţirea metabolismului şi la alimentarea corpului cu energie. Îl găseşti în: seminţe de floarea-soarelui, nuci, ouă, iaurt, cuşcuş şi ciuperci.
Zinc
Există două tipuri majore de tulburări ale tiroidei – hipotiroidia şi hipertiroidia, care reflectă nivelul producţiei hormonale. Cauza acestor tulburări este aceeaşi, şi anume, deficienţa de zinc. Zincul este un mineral care se găseşte în mod natural în alimente precum carnea de vită, pui, spanac, caju şi ciocolată.
Magneziu
Este un alt element esenţial care ajută organismul să funcţioneze bine, având rolul de a transforma iodul în hormoni tiroidieni – T4 şi T3. Cofeina şi alimentele bogate în zahăr sunt direct răspunzătoare pentru reducerea magneziului din organism, de aceea ar trebui să le eviţi pe cât posibil. Lipsa magneziului poate duce la acumularea kilogramelor, stare de oboseală generală, piele uscată şi chiar la depresie.