Cum te păcăleşti atunci când cumperi carne din supermarket

7 decembrie 2018   Casă și Grădină

Rafturile supermarketurilor sunt pline de tot felul de produse, mai ales în această perioadă. De pe masa de Crăciun nu poate lipsi carnea de porc, iar în ultima vreme, nici cea de pui. Numeroase preparate  ne fac cu ochiul, însă nu toate sunt bune pentru sănătatea noastră. Tu ştii cum să alegi carnea corect?  

Iată ce trebuie să ştii atunci când cumperi carne. Sunt câteva indicii pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când cumperi carne proaspătă:

Carne de porc

Alegeţi bucăţi de carne de porc de culoare roz, ferme la atingere, tari, cu fibrele dense, cu grăsime albă sau roz-alb. Mare atenţie şi la miros, acesta fiind unul din principalii indicatori.

Este indicat să nu cumpăraţi niciodată carne condimentată sau marinată, acesta fiind modul în care unii comercianţi ascund mirosul cărnii de proastă calitate sau chiar alterată.

În cazul produsului care provine de la porci tineri, carnea este roz-albicioasă şi are o consistenţă moale, în timp ce la porcii bătrani, carnea este de o culoare ceva mai închisă.

Carne de pasăre

Carnea şi produsele de pasăre ar trebui să se simtă reci la atingere. Nu cumpăraţi produse care nu au fost depozitate la temperaturi corespunzătoare, scrie dougthecook.com, citat de exquis. Culoarea pielii de curcan Raw este alb-crem. Culoarea de sub piele ar trebui să fie rozalie.

Alegeţi pachetele care sunt înfăşurate strâns şi care nu au perforări. Asiguraţi-vă că ambalajele nu conţin lichid excesiv, ceea ce poate indica o fluctuaţie de temperatură sau o depozitare îndelungată.

Carne de vită

Alegeţi carnea de vită de o culoare roşu purpuriu. Roşu purpuriu este tipic cărnii de vită ambalată în vid. Odată expusă la oxigen, carnea de vită va căpăta o culoare roşu aprins. Carnea de vită trece printr-o serie de modificări de culoare în timpul perioadei de valabilitate. Aceste schimbări sunt normale.

Citeşte şi: A mâncat carne după 4 ani de dietă vegetariană, iar rezultatul este uluitor. Ce s-a întâmplat cu corpul ei

Carnea nu trebuie să se lipească de degete când e pipăită. Carnea în care intră degetele, care e moale, e de proastă calitate.

Carnea de vită tocată poate fi de un roşu aprins la suprafaţă, unde este expusă la oxigen, în timp ce interiorul rămâne roşu purpuriu. După o expunere prelungită la oxigen, aceasta capătă o tentă maro.

Sursă: realitatea.net / Foto: pixabay

Mai multe