Ar trebui să nu mâncăm carne lunea? VIDEO

1 66033 original jpg jpeg

Nenumăraţi americani au renunţat să mai consume carne în zilele de luni, respectând un concept menit să ne facă să adoptăm o alimentaţie sănătoasă. Să fii vegetarian pentru o singură zi din săptămână e primul pas!

Se pare că o cincime dintre americani renunţă să mănânce carne într-una din zilele săptămânii. Speriaţi de obezitate şi de marea dependenţă pentru mâncarea tip fast food,mulţi dintre ei şi-ar dori să devină vegetarieni. Dar,pentru că nu-i uşor să treci de la a consuma în fiecare zi carne la a renunţa la ea definitiv,americanii încep treptat.Primul pas e acela de a uita de carne în zilele de luni. Sau de marţi. Fiecare cu ziua lui „de sacrificiu”. Oficial,e vorba de ziua de luni,care dă şi numele campaniei:Meatless Monday. Pentru a fi cât mai convingători,cei de la The Humane Society of the United States au realizat şi o serie de clipuri scurte,în care încearcă să răspundă rapid la întrebarea “de ce să renunţăm la carne pentru o zi?”.Într-un manieră amuzantă,ei arată avantajele unui stil de viaţă vegetarian,atât pentru sănătate,cât şi pentru mediul în care trăim. Realizatorii filmuleţelor spun că le-ar plăcea ca oamenii interesaţi de acest concept să trimită clipurile prietenilor,familiei,colegilor,vecinilor şi să le posteze pe Twitter sau pe Facebook.

Conceptul

a apărut prima dată în S.U.A,ca o măsură menită să ajute la economisirea resurselor în timpul Primului Război Mondial. În zilele noastre,conceptul căştigă din nou popularitate în America,atât din cauza problemelor economice,cât şi a stilului de viaţă mult prea nesănătos,pe care îl au cei mai mulţi dintre americani. Alianţa Naţională a Medicilor,organizaţiile pentru protecţia mediului,dar chiar şi companii din industria cărnii militează pentru reducerea consumului.

Pentru cei care aleg să-l urmeze,acest regim alimentar nu e doar un moft trecător. Ei sunt conştienţi de efectul alimentaţiei nesănătoase asupra organismului şi vor să adopte,treptat,un nou stil de viaţă:cel vegetarian. Dar,recurgând la acest program,mulţi oameni încep să se bucure,într-adevăr,de alimente,iar pregătirea unei mese sănătoase pare să devină un ritual,în care le place să fie creativi.

Cei cuceriţi de “noul stil de viaţă” spun că e loc de multă imaginaţie atunci când pregăteşti o masă din cereale integrale,fasole,tofu,cârnaţi vegetali,ciuperci etc. Oare n-ar fi cazul să adoptăm şi tendinţa asta de la americani? 



Recente

pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg