Grătar pe gaz sau cu cărbuni? Avantaje şi dezavantaje

5 iunie 2018   Casă și Grădină

Vremea grătarelor a început de ceva timp, iar vara este lungă! Zilele călduroase vor scoate mii de români la iarbă verde vara aceasta. Cei care locuiesc la casă pot face gătare mai des decât cei care locuiesc la bloc. Grătar pe gaz sau cu cărbuni? Care sunt avantajele şi dezavantajele.

Avantajele şi dezavantajele grătarului cu cărbune

Sunt câteva motive pentru care ai alege un grătar cu cărbune, iar unul dintre acestea este preţul. Poţi cumpăra un astfel de grătar pentru mai puţin de 100 de dolari, spre exemplu. Sau chiar mai puţin, în funcţie de care este bugetul tău. În plus, un grătar cu cărbune oferă acel gust inconfundabil de grătar.Unul dintre avantajele grătarului: accesibilitate. În plus, este şi portabil, aşa că nu-ţi va lipsi din maşină atunci când mergi să petreci un weekend la munte sau la mare. De asemenea, găseşti şi modele mai mici ca dimensiuni, potrivite pentru câţiva mici şi burgeri.Un alt aspect pozitiv este faptul că se încinge bine. Cu practică şi răbdare, temperatura unui grătar cu cărbune poate atinge şi 370 de grade Celsius! Iar această temperatură este mai mare decât cea generată de grătarele pe gaz.

Gust de neimitat

De multe ori imitat, niciodată duplicat, acel gust oferit cărnii de prepararea la grătar este ceva care nu se poate obţine în alt fel. Un dezavantaj este procesul de curăţare! Bineînţeles că după o masă copioasă nu-ţi vine să cureţi grătarul, însă acest lucrr chiar trebuie făcut după fiecare utilizare. Este important ca grăsimea arsă în timpul procesului de prăjire să fie eliminată.

www.rainstormwines.com

Mai multe