10 trucuri pentru un grătar sănătos

otrăvire cu mercur jpeg

Carnea la grătar poate deveni cancerigenă dacă nu este preparată după toate regulile artei. Află care sunt modalităţile prin care poţi preapara un grătar sănătos!

Vara,grătarele pe cărbuni,în aer liber,sunt la ordinea zilei:în jurul lor se adună familia,prietenii,şi bucăţile suculente de carne sunt consumate de cei mari şi cei mici – fiindcă,nu-i aşa,sunt preparate sănătos.

Iată câteva trucuri,pentru carnea pe grătar să fie într-adevăr un aliment benefic în dieta ta:

1.     Nu lăsa carnea în contact cu flăcările. Fii atentă să nu laşi carnea pe flacără mare,ceea ce are drept rezultat pârlirea ei. Consumul de carne arsă are,pe termen lung,efect cancerigen.

2.     Prepară carnea la temperaturi mici sau medii. Când temperaturile sunt mari,şi când carnea este supusă direct acţiunii flăcărilor,se pot forma compuşi numiţi amine heterociclice şi hidrocarburi aromatice policiclice,care sunt substanţe cancerigene recunoscute.

3.     Marinează carnea. E bine ca,înainte de a pune carnea pe grătar,să o laşi la marinat în ulei de măsline şi zeamă de lămâie. Cercetările arată că aceste două ingrediente,în afară de faptul că aduc arome suplimentare şi împiedică carnea să se usuce,au capacitatea de a reduce seminificativ formarea compuşilor cancerigeni.

4.     Nu folosi carne prea grasă. Aminele heterociclice şi hidrocarburile aromatice policiclice au şanse mai să se formeze când grăsimile sunt supuse acţiunii temperaturilor ridicate,sau acţiunii directe a flăcărilor.

5.     Îndepărtează excesul de grăsime de pe carne. Motivele au fost enumerate mai sus.

6.     Asezonează cu plante aromatice,proaspete sau uscate. Busuiocul,menta,rozmarinul,cimbrul,oregano,salvia,adăugate în marinade,reduc semnificativ şansele formării hidrocarburilor aromatice – şi dau un gust minunat,pe deasupra.

7.     Nu arde legumele. Nici legumele preparate la grătar nu trebuie preparate excesiv. Căldura,se ştie,descompune vitamina C şi cele din complexul B,care au efect de neutralizare a eventualilor compuşi cancerigeni.

8.     Adaugă legume din belşug. Când faci grătar,nu prepara numai carne,ci adaugă şi belşug de legume,care îţi oferă vitamine,fibre,arome şi substanţe nutritive.

9.     Foloseşte legume crucifere. Broccoli,conopida,varza,folosite sub formă de garnituri care însoţesc carnea la grătar,au în compoziţie compuşi cu rol anti-cancerigen,numiţi izotiocianaţi.

10.  Curăţă grătarul înainte şi după folosire. Operaţiune reduce cantitatea de alimente arse pe care o vei ingera. Alimentele arse duc la formarea în organism a radicalilor liberi,care sunt cauza îmbătrânirii premature,a diverselor boli şi a cancerului.

Citeşte şi:

Mâncarea sănătoasă ţine cancerul la distanţă

Stil de viaţă anticancer



Recente

femeie antreprenor magazin flori 8279013 jpg
vitaly gariev WHXI5Ciuu0c unsplash jpg
De ce e numit Sfantul Apostol Andrei ocrotitorul Romaniei  Sursa imagine shutterstock 524363197 jpg
tinctura de usturoi beneficii jpeg
photorealistic style clouds woman jpg
Cele mai recomandate scaune auto pentru copii în 2025 jpg
copil strange monede intr un borcan 7118209 jpg
1762850981 rGLC png
leasing png
top view online psychologist concept jpg
toamna jpg
bride putting earrings jpg
calendar ortodox 2018 27 octombrie sfantul dimitrie basarabov jpeg
2150936613 jpg
Gestionarea eficienta a unui credit nevoi personale Sfaturi de baza jpg
7955 jpg
portrait young blonde woman posing jpg
gold aesthetic wallpaper with hand wearing rings jpg
portrait human being depicted with angel wings jpg
pexels yankrukov 7233912 jpg