Planta de apartament care se întreţine cel mai uşor

25 august 2017   Casă și Grădină

Există o plantă care şi-a câştigat renumele de greu de distrus. Dacă vrei să ai plante în casă şi ai nevoie de una care să nu necesite toată atenţia ta, atunci aceasta este cea pe care trebuie să o cumperi. CasoTeca îţi spune care este planta de apartament care se întreţine cel mai uşor.

Aspidistra este aproape indestructibilă. Acestea sunt destul de neobişnuite şi vor supravieţui neglijenţei tale, care ucide uşor o plantă mai mică. Aspidistra va creşte practic în întuneric şi este excelentă pentru zonele dificil de umplut cu lumină. În plus, este prietenoasă şi cu animalele şi nu emană substanţe care le-ar putea aduce neplăceri.

De unde vine Aspidistra

Originară din insulele Osumi din Japonia, planta acoperă pământul în pădurile insulelor. Noi specii ai acestei plante sunt în prezent descoperite în toată Asia de Est.

Aceste plante dure şi atractive sunt membri ai familiei crinilor. Planta se dezvoltă bine în lumină scăzută şi la interior. Folosirea acestei plante în grădină este obişnuită mai ales pentru a acoperi terenul de sub copaci. O mai poţi folosi şi ca plantă de fundal în stratul de flori, dacă adaugi şi altele cu un colorit frummos, precum cel al azaleelor.

Frunzele de aspidistra cresc drept, iar florile sunt mici şi purpurii, care apar doar aproape de sol şi sunt ascunse de frunze.

Mai multe