Plantele te ajută să purifici aerul din casă

1 46246 original jpg jpeg

Ştii deja că plantele purifică aerul din locuinţă. Noi îţi spunem care sunt cele mai eficiente şi unde trebuie să le aşezi pentru un efect maxim.

Planta păianjen elimină carbonul emis de sursele de încălzire I se mai spune şi chlorophytum. Ea absoarbe carbonul emis de sursele de încălzire cu lemn sau cu gaze. Dacă ai în casă astfel de surse de căldură, aşază în camerele respective câte un ghiveci sau un coş suspendat cu această plantă. Suportă bine lumina, dar nu iubeşte căldura mai mare de 30 de grade Celsius. Iedera englezească şi crizantema absorb benzenulAceste plante absorb benzenul,substanţă chimică utilizată în fabricarea ambalajelor din plastic şi a detergenţilor.

Cactusul protejează de undele magnetice

Un cactus aşezat lângă monitorul calculatorului sau lângă televizor absoarbe undele nocive emise de acestea. Are nevoie de lumină directă de la soare şi de apă la câteva zile.

Filodendronul, iedera englezească şi arborele de cauciuc absorb fumul de ţigară

Dacă în casa ta se fumează, ai nevoie de toate aceste plante sau măcar de una dintre ele. Filodendronul absoarbe până la 80% din formaldehidele rezultate din fumat,care sunt substanţe cancerigene.

Gerbera curăţă aerul de vaporii de vopsea

Diluanţii pentru vopsea, dizolvanţii pentru vopsea,spray-urile cu vopsea, produsele pentru curăţare sau degresare, toate conţin substanţe chimice toxice. Florile gerbera au puterea de a filtra aerul de aceşti compuşi periculoşi. Le poţi aşeza în vaze sau în ghiveci, la lumină.