Plante care reglează menstruaţia

8 august 2017   Casă și Grădină

 Ciclul menstrual neregulat reprezintă un indice al sănătăţii aparatului genital, care arată că ceva este în neregulă. Devine un motiv de îngrijorare în special în momentul în care îţi doreşti să devii mamă, deoarece duce şi la probleme de fertilitate. Puterea tămăduitoare a plantelor poate veni în ajutorul tău!

Mărar

Datorită efectului mineralizant şi revitalizant, mărarul este un stimulent şi un reglator hormonal foarte puternic. Se utilizează ca adjuvant şi în amenoree, sterilitate şi menopauză prematură. Ca remediu, se ia câte o linguriţă de tinctură obţinută din seminţe de mărar, de 4 ori pe zi, în 200 ml de apă.

Primulă

Primula este o plantă cu numeroase puteri terapeutice, printre care se numără ameliorarea problemelor menstruale. Bogată în acizi graşi, precum acidul gamma-linolenic, are efect antiinflamator. Se recomandă utilizarea zilnică a 3-6 capsule care conţin acest ulei.

Aloe vera

Folosită de obicei pentru tratarea arsurilor şi pentru vindecarea afecţiunilor pielii, aloe vera este totodată şi un stimulent al uterului, fiind benefică în reglarea ciclului menstrual. Studiile au arătat că poate spori şi fertilitatea, deoarece are un efect pozitiv asupra ovarelor.

Lemn dulce

Această plantă are abilitatea de a imita estrogenul, care joacă un rol important, îngroşând mucoasa uterului şi ajutând-o astfel să fie pregătită pentru fertilizare. Ca remediu, este folosită tinctura de lemn dulce, datorită intensei acţiuni hormonale. Se administrează câte o linguriţă, într-un pahar cu apă, de 4 ori pe zi, într-o cură de minimum 21 de zile.

Ghimbir

Remediu chinezesc folosit de mii de ani, ghimbirul te poate ajuta să îţi reglezi ciclul menstrual. Conform studiilor, o cantitate de 5 g de ghimbir pe zi este suficientă. Îţi poţi prepara o infuzie dintr-o cană cu apă şi o bucată de 4-5 cm de rădăcină de ghimbir sau o limonadă, la care să adaugi o linguriţă de ghimbir ras.

Mai multe