Scapă de depunerile de calcar cu ajutorul pastei de dinţi

30 iunie 2017   Casă și Grădină

În funcţie de duritatea apei, pe robinet şi în jurul lui se pot acumula depuneri de calcar care afectează strălucirea. Dar atunci când nici produsele de curăţare nu reuşesc să le îndepărteze, trebuie să apelăm la cele naturale, cum sunt oţetul sau sucul de lămâie.

Cum să le redai strălucirea robinetelor

Oţet alb sau suc de lămâie cu apă

Această combinaţie de ingrediente este foarte eficientă în eliminarea depunerilor de calcar de pe suprafeţele din baie sau bucătărie. Dacă nu ai oţet, îl poţi înlocui cu sucul de lămâie.

Ai nevoie de:

- ½ de ceaşcă de oţet alb sau suc de lămâie

- ½ de ceaşcă de apă

Ce trebuie să faci:

Pune într-un vas apa cu oţetul/sucul de lămâie şi amestecă. Înmoaie un prosop curat în soluţia obţinută, înfăşoară robinetul cu el şi apoi acoperă-l cu o pungă de plastic. Lasă-l să acţioneze cel puţin 30 de minute, după care îndepărtezi punga şi prosop şi cu un alt prosop umed, curăţă bine suprafaţa. Clăteşte cu apă rece şi apoi şterge cu hârtie.

Făină

Făina este produsul care nu lipseşte din bucătăria nimănui. Ştiai că poţi curăţa cu ea petele de pe robinet?

Ce trebuie să faci:

Pentru ca produsul să funcţioneze, robinetul trebuie să fie complet uscat. Apoi, presară făină pe robinet. Ia un prosop şi şterge robinetul. Vei observa că petele de calcar dispar.

Pastă de dinţi

Pe lângă garantarea faptului că vei avea dinţi sănătoşi şi frumoşi, pasta de dinţi este excelentă pentru curăţarea robinetelor.

Ce trebuie să faci:

Aplică pastă de dinţi pe întreaga suprafaţă a robinetului. Şterge cu un prosop umed şi apoi clăteşte cu apă rece.

Ca să ai robinetul strălucitor, nu uita să trebuie curăţate filtrele chiuvetei. Dacă apa este dură, foloseşte un filtru pe robinet. Ca să-l cureţi, scoate filtrul, spală-l cu o soluţie pe bază de apă caldă şi oţet. Aruncă reziduurile, clăteşte-l cu apă rece şi pune-l la loc. Astfel, previi mirosul neplăcut.

Mai multe