Tipuri de miere bune pentru fiecare afecţiune

29 noiembrie 2017   Casă și Grădină

Ţinută la mare preţ în medicina tradiţională şi folosită de mii de ani, mierea este un leac natural valoros, bun într-o mulţime de afecţiuni. Este un excelent remediu şi în cazul bolilor de sezon, în viroze şi afecţiuni respiratorii.

Mierea de eucalipt uşurează respiraţia

Mierea de eucalipt desfundă căile respiratorii superioare, în caz de răceală sau gripă. Ameliorează simptomele bronşitei şi combate tusea productivă.

Mierea de lavandă, bună în probleme pulmonare

Mierea de lavandă are un miros inconfundabil, iar printre calităţile ei se numără efectul tonic şi diuretic. Alină simptomele reumatismului şi este indicată şi celor cu afecţiuni pulmonare.

Mierea de pin are rol dezinfectant

Mierea de pin, foarte aromată, este nd utilă în dezinfectarea aparatului respirator, mai ales în caz de răceli, gripe sau bronşite. În plus, te ajută să ai un somn odihnitor.

Mierea de cimbru, efect antibacterian

Mierea de cimbru este un excelent dezinfectant, având rol antibacterian. Combate dificultăţile respiratorii şi alină gâtul iritat.

Mierea de tei potoleşte tusea

Mierea de tei, plăcut aromată, răreşte accesele de tuse şi te ajută să adormi fără probleme. Are rol tonic şi te ajută să te refaci în convalescenţă

Mierea de fâneaţă, antimicrobiană şi antitusivă

Mierea de flori de câmp sau de fâneaţă are concentraţie mare de zaharuri. Are acţiune antiinflamatoare, antimicrobiană, antialergică şi antitusivă.

Mierea de rapiţă întăreşte imunitatea

Mierea de rapiţă are conţinut mare de glucoză şi de substanţe nutritive. E recomandată în perioadele de convalescenţă, pentru remineralizare. Întăreşte imunitatea şi tonifică organismul.

Mierea de castan alungă gripa

Mierea de castan, cu gust puternic, conţine minerale (precum fierul) şi tanini, care ameliorează simptomele gripei şi anemiei. Calmează tusea productivă şi fluidizează circulaţia sangvină, fiind recomandată şi în caz de reumatism.

Mai multe