Utilizări neştiute ale cafelei

4 iunie 2018   Casă și Grădină

Băutura pe care o bei în fiecare dimineaţă are şi alte utilizări. Ştim că zaţul de cafea este folosit în multe produse destinate îngrijirii pielii, inclusiv celulita, dar te-ai fi gândit vreodată că boabele de cafea măcinate pot fi folosite în treburile casnice?

Iată la ce poţi folosi cafeaua măcinată în casă:

Eliminarea mirosurilor neplăcute

Îndepărtează mirosul neplăcut din frigider, dulap sau maşină. Tot ce trebuie să faci este să pui într-o pungă care se închide ermetic trei linguri de cafea şi pune-o unde doreşti. Aroma bogată va neutraliza mirosurile în cel mai scurt timp.

Păstrarea zahărului proaspăt

Zahărul şi sarea se întăresc din cauza umidităţii. O soluţie simplă pentru a menţinea sarea şi zahărul proaspete este adăugând câteva boabe de cafea în recipientul în care le-ai depozitat.

Curăţarea şemineelor

Şemineul poate fi mai uşor curăţat cu ajutorul cafelei. Tot ce trebuie să faci este să împrăştii nişte cafea măcinată pe zona în care ard lemnele, după ce a fost îndepărtată cenuşa.

Curăţarea parchetului

Pentru a păstra pardoseala din lemn masiv de la pierderea strălucirii şi pentru a preveni zgârieturile, se amestecă cafea măcinată cu puţină apă şi se foloseşte pentru a freca podelele. Curăţarea cu cafea de câteva ori pe lună va păstra aspectul parchetului din lemn strălucitor.

Curăţarea ţevilor

Cafeaua măcinată este excelentă pentru curăţarea ţevilor de reziduurile de alimente. Pune în doi litri de apă fierbinte 5 linguri de cafea, apoi toarnă soluţia obţinută pe stoarcerea chiuvetei. Repetă de trei ori pe săptămână.

Curăţarea oalelor

Ştiai că poţi curăţa tigăile şi oalele cu cafea? Amestecă o lingură de cafea cu puţin detergent de vase, apoi aplică soluţia pe zona afectată a oalei. Procedând astfel, acestea vor fi mai uşor de curăţat.

:

Mai multe