Utilizări medicinale ale vaselinei pe care nu le ştiai

1 80684 original jpg jpeg

Datorită texturii sale, vaselina este foarte uşor de aplicat şi, atunci când este amestecată cu alte ingrediente, poate deveni un remediu versatil. Ea este folosită atât pentru frumuseţe, cât şi pentru medicina naturală.

Vaselina este un unguent incolor, cu o textură uleioasă, recomandată ca un hidratant natural, care captează umezeala fără a provoca efecte nedorite asupra pielii. Conţine substanţe antioxidante, vitamine şi minerale, care, atunci când sunt aplicate, ajută la tratarea anumitor probleme ale pielii şi leziuni. Cel mai bun lucru este că este uşor de combinat cu alte ingrediente pentru a face alte remedii ieftine, 100% naturale acasă.

Iată alte câteva utilizări medicinale ale vaselinei:

Vaselina, remediu pentru dermatită

Acizii graşi din vaselină hidratează pielea şi previne infectarea. Amestecă două linguri de vaselină cu o lingură de ulei de migdale. Aplică un strat mai gros din pasta obţinută pe zona afectată de dermatită, masând uşor. Las-o să acţioneze (să o absoarbă pielea) fără să clăteşti. Repetă remediul natural de două ori pe zi.

Vaselina, remediu pentru entorse

Cu vaselina ca bază, poţi prepara un unguent antiinflamator pentru a accelera recuperarea de după o entorsă. Amestecă două linguri de vaselină cu o jumătate de linguriţă de piper negru măcinat. Pune vaselina într-o oală şi topeşte-o la bain-marie, apoi amestec-o cu piperul. Lasă amestecul la temperatura camerei şi toarnă-l într-un recipient ermetic. Aplică unguent pe zona afectată şi masează aproximativ 5 minute. Lasă-l să acţioneze 2-3 ore. Repetă tratamentul în fiecare zi.

Vaselina, remediu pentru arsuri solare

Dacă amesteci proprietăţile vaselinei cu cele ale uleiului de măsline, poţi obţine o cremă hidratantă pentru a regenera pielea după arsurile solare. Pune într-un bol două linguri de vaselină şi o lingură de ulei de măsline, apoi amestecă-le. Trei sau patru zile după ce ai suferit arsuri solare, aplică această cremă pe bază de vaselină peste zona afectată. Foloseşte-o până observi o îmbunătăţire.