Cele mai de succes trenduri alimentare de pe internet. Rețete urmărite pe rețelele sociale

16 iulie 2024   Lifestyle

Tanghulu, Mukbang și „Toarnă și coace” sunt cele mai apreciate trenduri alimentare de pe TikTok. În ce constau cele mai urmărite rețete online și cum se prepară?

Clasamentul celor mai urmărite rețete online prezintă, pe primele locuri, preparate surprinzătoare. Dar și niștye feluri de-a găti… mai altfel.

Locul 3 - Tanghulu – 22 de milioane de vizualizări

Este o gustare delicioasă, un desert tradițional chinezesc, care face furori în întreaga lume. În ce constă? În zaharisirea fructelor. Ce înseamnă asta? Pur și simplu, îneci un fruct proaspăt în zahăr topit, care fierbe pe foc. Odată scos din zahărul lichid, fructul va căpăta o crustă de zahăr, care se întărește în timp ce se răcește. Tanghulu a devenit cunoscut prin simplul fapt că satisface nevoia consumului de fructe proaspete, dar este, în același timp, și dulce ca o prăjitură.

Locul 2 - Green Goddess Salad - 29.1 milioane de vizualizări

Se prepară în 20 de minute și conține ingrediente precum varza, castravetele, ceapă și arpagic, toate tăiate mărunt și amestecate cu sosul Green Godess (n.r. Zeița Verde). Cum se prepară sosul? Inventat în San Fancisco, acest sos conține lămâie, ulei de măsline, oțet din orez, usturoi, spanac, alune, sare, pătrunjel, ceapă și drojdie. Pune toate ingredientele într-un blender, cele lichide înainte, și lasă să se amestece tot până devine un lichid delicios. Toarnă-l apoi peste salată. Poftă bună!

Locul 1 - Toarnă și coace - 29.5 milioane de vizualizări

Căutările online pentru rețetele Dump and bake au crescut cu 134% față de anul trecut. Când vrei să respecți o dietă Toarnă și coace, trebuie să ții cont de un singur lucru – să pui ingredientele într-un singur recipient și apoi să le bagi la cuptor ca să se coacă. O să spuneți că așa se fac mai toate felurile de mâncare și parțial aveți dreptate, însă, dintr-un motiv sau altul, asemenea fel de-a găti este preferat de milioane de oameni.

De fapt, lumea îl adoră pentru că necesită o pregătire minimă. Nu stai ore întregi în bucătărie ca să prepari cina, ci doar câteva minute. Care sunt rețetele Toarnă și coace? Poți face paste cu brânză, pui cu legume, friptură de porc cu sos, ciuperci umplute cu brânză, carne tocată sau legume, coaste de porc, dovlecei cu roșii, ardei copți, cartofi prăjiți, posibilitățile sunt nelimitate.    

Mukbangs - 101.1 milioane de vizualizări

Surprinzător sau nu, cel mai de succes trend este Mukbang, care a devenit un adevărat fenomen pentru că este… amuzant, cel mai probabil. Nu l-am inclus în topul celor mai de succes diete de pe internet pentru că nu este o dietă în sine, nu există nicio rețetă care trebuie respectată, însă, chiar și așa, fascinează pe toată lumea.

Toată nebunia a început în Coreea de Sud și s-a răspândit în restul lumii după ce tot mai mulți internauți au început să se filmeze consumând mari cantități de mâncare și să transmită în direct acest lucru. Și fix în asta constă trendul – într-un live stream în care vedem pe cineva mâncând diverse lucruri. Multe lucruri.

foto - Shutterstock

Mai multe