N-ai nevoie de creme scumpe ca să scapi de acnee! Tot ce trebuie să faci e să-ți schimbi dieta

Nu mai cheltui o avere pe produse cosmetice care îți garantează că te scapă de coșuri. Fii atentă la alimentația ta și vei avea un ten curat, lipsit de imperfecțiuni!

image

Acneea este formată din mici bumbi pe suprafața pielii, care apar mai ales pe față, gât, spate și umeri. Coșurile sunt declanșate de schimbările hormonale din corp și apar cel mai adesea la copiii mai mari sau la adolescenți. Însă nici adulții nu scapă câteodată de acnee.  

În mod normal, coșurile dispar de la sine, nu necesită tratament aparte, doar că, din când în când, pe măsură de dispar, apar altele. Având în vedere aspectul inestetic al unui ten acneic, vă spunem că puteți scăpa de coșuri sau măcar estompa acneea cu ajutorul alimentației.

Cum spuneam, un lucru care cu siguranță poate afecta tenul este alimentația. Anumite alimente cresc zahărul din sânge mai repede decât altele și atunci când se întâmplă asta organismul nostru poate declanșa apariția unui hormon – IGF-1 pe numele lui – care, în exces, le determină pe glandele tale să producă mai mult sebum. Iar acest sebum dă naștere acneei și inflamației în corp.

Evident că există anumite alimente care cresc zahărul din sânge mai repede decât altele și acestea sunt pastele, orezul alb, pâinea albă și, evident, zahărul. Aceste alimente sunt niște carbohidrați care nu trebuie consumați în cantități mari. La fel nici lactatele sau grăsimile saturate. Bun, dar ce trebuie să consumăm pentru a avea un ten mai curat?

Cereale integrale, legume și fructe neprocesate. Asta trebuie să avem în meniu dacă vrem să scăpăm de coșuri. Mâncarea care conține niște ingrediente precum zincul, vitaminele A și E și antioxidanții este, de asemenea benefică tenului.

Mai exact, trebuie să-ți adaugi în dietă următoarele alimente, dacă vrei ten lipsit de coșuri: fructe și legume galbene și portocalii, cum ar fi morcovii, caisele și cartofii dulci, spanacul și orice altă legumă cu frunze de un verde intens, roșiile, pâinea integrală, orezul integral, carnea de curcan, semințele de dovleac, fasolea, mazărea, somonul și orice alt pește gras și nucile.  

femeie frumoasă  foto   Shutterstock jpg

Cu alte cuvinte, nu trebuie să cheltui averi pe produse care promit să te scape de acnee, există o metodă mult mai convenabilă și mai ieftină de a-ți curăța tenul – prin mâncarea pe care o consumi!

foto - Shutterstock