Evită să foloseşti wi-fi-ul în locurile publice

4 septembrie 2017   Lifestyle

Oamenii obişnuiesc să folosească wi-fi-ul gratuit atunci când merg la un restaurant sau stau mai multe zile la un hotel. Însă, puţini ştiu la ce riscuri se expun când fac asta!

În primul rând, trebuie să îţi aminteşti în permanenţă că nimic nu este gratis. În momentul în care te conectezi la internet într-un loc public identitatea ta şi informaţiile despre tine sunt expuse. În Statele Unite, 80% dintre internauţi au recunoscut că au folosit wi-fi-ul în cafenele, aeroport, magazine dintre care 70% au mărturisit că de obicei intră să-şi verifice e-mailurile sau contul bancar.

Indiferent de cât de sigur pare locul în care te afli, dispozitivele tale, laptopul sau telefonul mobil, devin vulnerabile în faţa hackerilor şi hoţilor de date în momentul în care te conectezi la internet. Din păcate, nu poţi şti cine deţine şi monitorizează routerul sau cine are acces la datele tale. Mai mult, hackerii cunosc numeroase modalităţi prin care pot compromite nişte conturi de wi-fi publice.

Pentru a nu avea surprize neplăcute, evită să foloseşti wi-fi-ul gratuit sau apelează la aplicaţii care îţi pot proteja dispozitivul.

Mai multe