5 efecte uimitoare pe care consumul de leuştean le are asupra organismului

23 ianuarie 2020   Îngrijire personală

Ce ştii despre leuştean? Că are vitamine şi că se foloseşte la anumite feluri de mâncare, precum ciorba. Dincolo de asta, această plantă are proprietăţi miraculoase pentru organism, astfel că poate reduce tensiunea arterial şi preveni formarea pietrelor la rinichi. Mai mult, persoanele cu piele uscată şi cu probleme dermatologice găsesc în frunzele de leuştean un aliat de nădejde.

Iată care sunt cele mai importante remedii pe bază de leuştean, potrivit secretele.com.

1. Infuzia micşorează tensiunea arterială

Ceaiul din leuştean, preparat dintr-o lingură cu plantă proaspătă sau uscată, lăsată la infuzat zece minute în 250 ml de apă fierbinte, este diuretic, îmbunătăţeşte activitatea rinichilor, este indicat în curele de slăbit, în tulburări digestive şi în afecţiuni ale glandelor salivare.

De asemenea, normalizează scaunele, este bun contra gazelor, stimulează fluxul menstrual, elimina urină şi expectoratiile în caz de catâr bronşic. Infuzia de leuştean are o acţiune benefică şi în edeme cardiace şi scade tensiunea arterială.

Se pot consumă trei-patru căni de ceai pe zi.

2. Rădăcina, un excelent sedativ

Decoctul din rădăcina se utilizează în tratarea a numeroase afecţiuni, precum cele urinare, în pielonefrită, guţă, reumatism, anemii, că sedativ în stări de nervozitate, în migrenă şi în pneumonii.

Se prepară dintr-o rădăcina care se fierbe în 500 ml de apă, timp de 20-30 de minute. Se consumă la temperatura camerei, de-a lungul unei zile.

Fiertură din seminţe de leuştean (o linguriţă cu seminţe măcinate se dau în clocot în 250 ml apă, timp de cinci minute) este eficientă în durerile abdominale, stomacale şi în cazurile în care întârzie menstruaţia.

Citeşte şi: Alimentele care conţin zahăr şi sunt dăunătoare pentru siluetă: fructele, pe listă

3. Sucul de leuştean contra anorexiei

Pentru un aport de vitamine, util în special în anorexie, este recomandat sucul de leuştean, obţinut prin pasărea a câteva legături de plantă.

De asemenea, consumând frunze proaspete, puteţi preveni răceală şi gripă şi, totodată, veţi scapă şi de balonare

4.Piele sănătoasă

S-a observat că leuşteanul poate calmă sau reduce edemul cutanat. Astfel, poate fi folosit în tratarea unor afecţiuni ale pielii precum psoriazis, dermatita şi acnee. Se pot aplică frunzele direct pe zona afectată sau se poate face unguent din leuştean uscat.

Citeşte şi: Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

5.Previne formarea pietrelor la rinichi

Un factor esenţial în prevenirea formării pietrelor la rinichi este consumul mare de apă. Leuşteanul este ceea ce se numeşte aquaretic. Promovează diureza apei în corp şi urinarea fără pierderea de electroliţi.

Mai multe