Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

1 ceai de coada calului jpg jpeg

Plantă miraculoasă şi cu numeroase efecte benefice pentru organism, ceaiul de coada calului este ideal pentru afecţiuni precum infecţiile intestinale. Cu un puternic efect antioxidant, are acţiune uşor diuretică, proprietăţi analgezice şi funcţionează ca un antiinflamator perfect.Consumat periodic, ceaiul de coada calului reduce riscul apariţiilor problemelor ficatutului şi este bun pentru diabetici.

Ceaiul de coada-calului, beneficii majore pentru organism:

Are propietăţi antioxidante şi antimicrobiene. Extractele apoase (infuziile) şi cele alcoolice din coada-calului sunt antioxidante. Uleiul esenţial de coada-calului exercită acţiuni antibacteriene, în special împotriva bacteriilor care provoacă infecţii intestinale precum E.coli sau salmonella enterică, scrie csid.ro. Planta este totodată ideală în tratarea candidozei şi aspergilozei.

Citeşte şi: Alimentul ideal de consumat în post. Nutriţionistul Mihaela Bilic: "Umple stomacul, e săţios şi nu îngraşă"

Protejează ficatul. Coada-calului conţine petrozine şi flavonoide care au propietăţi antioxidante. Un studiu in vitro a arătat că aceste substanţe protejează celulele ficatului împotriva toxicităţii exercitate de un agent chimic.

Bun pentru diabet. Deşi există puţine studii realizate pe oamenii, iar cele făcute pe animale dezvăluie numeroase proprietăţi, printre care enumerăm acţiunea uşor diuretică, proprietăţile analgezice, antiinflamatoare, sedative, anticonvulsive şi antidiabetice. De exemplu, administrarea cronică a unui extract antioxidant de coada-calului la şobolani bătrâni a arătat o îmbunătăţire a facultăţilor cognitive ale acestora (memorie, mişcări).

Citeşte şi: Hidratarea pielii iarna. Sfaturi de la specialişti: Alege un fond de ten pe bază de apă

Cum se prepară ceaiul de coada-calului

Infuzie. Lăsaţi la infuzat 1-2 linguriţe (adică aproximativ 1-2 grame) la 150ml de apă clocotită timp de 5-10 minute. Beţi 1-3 ceşti pe zi în caz de infecţii urinare. La fel şi pentru macerarea la rece, timp de 10-12 ore.

Sub formă de decoct. 50-60 de grame de coada-calului la 1l de apă, lăsaţi să fiarbă o jumătate de oră. Este ideal pentru remineralizare.

Sub formă de extract fluid. 1-2 grame pe zi de tinctură, de comprimate şi de capsule, pentru remineralizare

În bucătărie. Coada-calului nu se foloseşte doar pentru ceai, ci şi ca substitut pentru sparanghel, primăvara.



Recente

clickpentrufemei ro kowon vn R3KYh1a3xfU unsplash jpg
Tarta cu mango  Sursa foto shutterstock 256127164 jpg
Dovlecei gratinati  Sursa foto shutterstock 1761536825 jpg
CPF (1) jpg
Tarta de afine  Sursa foto shutterstock 1806091114 jpg
clickpentrufemei (3) jpg
Chec cu dovlecei  Sursa foto shutterstock 110261372 jpg
2897 jpg
Cheesecake cu lamaie la pahar  Sursa foto shutterstock 464383022 jpg
wooden bowl with raw red long grain jasmine white rice rough background jpg
Clatite americane cu spanac  Sursa foto shutterstock 1956818695 jpg
Tort Raffaello  Sursa foto shutterstock 556387186 jpg
Poza de cover  Importanta asigurarii de calatorie in strainatate Ce trebuie sa stii inainte de a pleca Barbat, aeroport, coridor, laptop, rucsac jpg
Supa crema de spanac  Sursa foto shutterstock 1900603345 jpg
Cum sa selectezi telefoanele mobile pentru fotografii uimitoare ghid complet jpg
a bathing ape ss25 cele mai tari lansari de streetwear (1) jpg
Biscuiti cu cocos si crema de caramel  Sursa foto shutterstock 1315504178 jpg
clickpentrufemei ro imam kurniawan qoGdi3R3ekQ unsplash jpg
pexels heyho 6585753 jpg
Chiftele cu spanac  Sursa foto shutterstock 2025214406 jpg