Alimente pentru ficat gras. Ce mănânci dacă ai această afecţiune

25 martie 2019   Îngrijire personală

Există două tipuri de boală hepatică grasă: boală hepatică indusă de alcool şi boala hepatică nonalcoolică. Dar problema se poate rezolva prin dietă. Îţi prezentăm alimente bune pentru ficat gras pe care trebuie să le mănânci.

Statisticile arată că o treime din adulţi suferă de ficat gras. Acest lucru poate duce la insuficienţă hepatică. O problemă majoră o reprezintă dieta greşită şi consumul de alcool. Dacă suferi de ficat gras, trebuie să începi să consumi imediat aceste alimente:

Dieta pentru ficat gras

Dieta pentru boala hepatică grasă include: o mulţime de fructe şi legume, plante cu conţinut ridicat de fibre (leguminoase şi cerealele integrale), puţin zahăr, sare, grăsimi trans, carbohidraţi rafinaţi şi grăsimi saturate.

Alimente pentru ficat gras

Cafeaua scade enzimele hepatice anormale

Cofeina pare să reducă mult cantitatea de enzime hepatice anormale la cei cu risc de boli hepatice.

Legumele verzi previn acumularea de grăsimi

Broccoli este cea mai bună legumă pentru ficatul tău. Mai poţi opta şi pentru spanac, varza de Bruxelles şi salata creaţă. Este indicat să consumi legumele sau zarzavaturile verzi în stare crudă, cu zeamă de lămâie.

Tofu reduce acumularea de grăsimi

Proteina din soia poate reduce acumularea de grăsimi în ficat. O sursă bună de proteine de soia este tofu, un produs scăzut în grăsimi şi bogat în proteine.

Peşte pentru inflamaţie

Peştii graşi (somonul, sardinele, tonul şi păstrăvul) au un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3. Ei ajută la îmbunătăţirea nivelului de grăsime de la nivelul ficatului şi reduc inflamaţia.

Făină de ovăz

Carbohidraţii din cereale integrale oferă energie. Conţinutul de fibre te ajută să te simţi saturat şi implicit să menţii greutatea.

Nuci

Nucile sunt bogate în acizi graşi omega-3. Persoanele cu boli hepatice grase care au mâncat nuci au avut rezultatele testelor funcţiei hepatice mai bune.

Avocado protejează

E bogat în grăsimi sănătoase şi fibre. Conţine substanţe chimice care ar putea încetini leziunile hepatice.

Lactate cu conţinut scăzut de grăsimi

Produsele lactate sunt bogate în proteine din zer, care pot proteja ficatul.

Seminţe de floarea soarelui

Sunt bogate în vitamina E şi pot proteja ficatul de alte afecţiuni.

Ulei de măsline

Are un conţinut ridicat de acizi graşi omega-3. Este mai sănătos decât margarina, untul sau uleiul de floarea-soarelui. Ajută la scăderea nivelului de enzime hepatice şi la controlul greutăţii.

Usturoi

Suplimentele de praf de usturoi pot ajuta la reducerea greutăţii corporale şi a grăsimilor din ficat.

Ceai verde

Poate ajuta la interferenţa absorbţiei de grăsime. Încă se cercetează dacă poate reduce depozitarea grăsimilor în ficat şi poate îmbunătăţi funcţia hepatică. Ceaiul verde ajută la scăderea colesterolului şi la un somn sănătos.

Sursa: csid.ro

Mai multe