Brânza şi beneficiile ei. De ce e bună

1 branza si beneficiile ei de ce e buna 1 jpg jpeg

Când vine vorba de brânză, părerile sunt împărţite. Unii susţin că este un produs alimentar prea gras şi nu trebuie consumat. Alţii susţin că e o sursă bună de calciu. Dar te-ai întrebat ce beneficii are brânza? Azi vom afla 5 motive pentru care e bună pentru noi.

Nutriţioniştii îţi sugerează să renunţi complet la brânză. Alţii îţi spun să o înlocuieşti cu tofu, brânză din soia. Dar să ştii că lactatea are şi ea beneficii asupra corpului uman. Singura condiţie este să nu o consumi în exces.

Brânza şi beneficiile ei

Brânza reduce riscul bolilor de inimă 

Consumul zilnic de 50 grame de brânză a fost asociat cu un risc cu până la 18% mai mic de boli de inimă. Mineralele din brânză precum calciul, potasiul, magneziul şi vitaminele precum riboflavina şi B12 pot redduce riscul de dezvoltare a bolilor cardiace. Consumul a 15 grame de brânză pe zi poate reduce riscul de accident vascular cerebral cu până la 13%.

Brânza reduce riscul de diabet zaharat

Consumul a 50 de  grame de brânză pe zi poate reduce riscul de a dezvolta diabet de tip 2 cu până la 8%. Persoanele care mănâncă zilnic 90 grame de iaurt au avut şi riscuri mai mici. Calciul din brânză creşte secreţia de insulină şi poate reduce rezistenţa la insulină. Acesta poate împiedica boala. Proteinele din zer pot creşte sensibilitatea la insulină.

Brânza ajută longevitatea

Un studiu din 2016 făcut pe 960 de bărbaţi francezi, timp de 15 ani, arată acest lucru. Consumul de 90 grame de brânză pe zi a fost asociat cu o probabilitate de până la 38% mai scăzută a morţii. Este posibil ca acest lucru să se datoreze calciului care scade tensiunea arterială şi reduce absorbţia de grăsime în intestin.

Brânza îmbunătăţeşte colesterolul

Consumul scăzut de brânză, zilnic, ajută la scăderea şi menţinerea colesterolului. Modificările ar putea fi datorate capacităţii calciului de a traversa grăsimea prin intestine, astfel încât să nu fie absorbit sub formă de calorii asociate. Vitamina K2 din produsele lactate fermentate poate juca şi ea un rol crucial.

Brânza te face puternic

Consumul de o ceaşcă de brânză ricotta pe zi a stimulat masa musculară şi îmbunătăţirea echilibrului la adulţii sănătoşi de peste 60 de ani. Aceştia au consumat branza 12 săptămâni legate. Cercetătorii studiului susţin că proteinele din lapte şi zer pot fi importante.

Sursa:



Recente

shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png
shutterstock 373552009 jpg
shutterstock 2004352769 jpg
shutterstock 2349783369 jpg
shutterstock 2165936661 jpg
Test de personalitate  Esti diplomat sau direct  Sursa foto shutterstock 620872658 jpg
shutterstock 1823248277 jpg
Pierderea timpului are efecte benefice  Sursa foto shutterstock 1829531144 jpg
Ce inseamna acceptarea unui pahar cu apa la interviul de angajare  Sursa foto shutterstock 36868639 jpg
shutterstock 2471109131 jpg