Ce putem tratata cu flori de soc

21 iunie 2019   Îngrijire personală

Cu o aromă răcoritoare şi cu un gust delicios, florile de soc vin în întâmpinarea ta cu o serie de proprietăţi terapeutice. Iată cum poţi utiliza socul, pentru a ajuta organismul să funcţioneze mai bine.

Alină durerile reumatice

Datorită efectelor depurative şi antiinflamatoare articulare, socul este de ajutor în tratarea reumatismelor inflamatoare şi degenerative. Totodată, ajută la eliminarea acidului uric din organism, fiind un bun remediu în caz de gută. Dacă suferi de aceste afecţiuni prepară o infuzie din flori de soc astfel: peste două linguriţe de flori uscate pune 250 ml de apă clocotită şi lasă la infuzat 10 minute. Bea cel puţin trei căni cu ceai pe zi.

Citeşte şi: Scapă de mătreaţă rapid cu 10 remedii naturiste ieftine, dar eficiente!

Uşurează digestia

Remediile din soc stimulează sistemul digestiv şi pe cel intestinal, fiind de ajutor persoanelor sedentare, cu probleme de digestie, mai ales acelora care suferă de constipaţie. În acest sens, este indicată pulberea din flori uscate de soc. Lasă la uscat patru-cinci flori de soc, apoi dă-le prin maşina de măcinat. Ia câte o linguriţă din pulberea obţinută, în fiecare zi, cu 10 minute înainte de masă.

Ce putem tratata cu flori de soc – Calmează durerile în gât

Datorită proprietăţilor sale antiinflamatorii, decoctul de soc ajută la calmarea inflamaţiilor gâtului şi, de asemenea, este un bun remediu în cazul gingivitei. Peste 50 g de flori de soc toarnă un litru de apă şi lasă să fiarbă cinci minute. După ce s-a răcit, decoctul se foloseşte ca apă de gură de cinci-şase ori pe zi, mai ales după mese.

Citeşte şi: 8 remedii pentru acnee chistică pe care le poţi face acasă

Ajută în caz de gripă şi de răceală

Bogat în vitamina C, socul stimulează sistemul imunitar, distruge microbii şi este recomandat în boli inflamatoare, în gripă, răceli, rinite, faringite, laringite sau traheobronşite. Infuzia de soc favorizează transpiraţia, ajutând astfel la reducerea febrei şi la eliminarea toxinelor din organism. Prepară infuzia dintr-o linguriţă de flori de soc şi din 250 ml de apă clocotită, apoi lasă infuzat 10 minute. Bea zilnic câte trei-patru căni de infuzie de soc.

Sfatul specialistului

Teodora Necula, nutriţionist, Centrul de recuperare medical AKT Medical, Bucureşti

Socul este recunoscut ca fiind un aliat de nădejde în lupta cu kilogramele în plus. El elimină excesul de apă de la nivelul ţesuturilor, ajută la dizolvarea stratului adipos şi stimulează digestia.

Atenţie!

Femeile însărcinate sau care alăptează trebuie să consume ceai de soc doar după consultarea medicului. De asemenea, ceaiul de soc consumat în exces poate provoca tulburări gastro-intestinale, cum ar fi greaţa şi diareea şi este contraindicat în diaree acută sau cronică şi în colita de fermentaţie. Recomand „Elixirul de Soc“ de la Dacia Plant, care este o formulă concentrată prin care puteţi beneficia de calităţile plantei.

Mai multe