Este o problemă a scalpului care e inestetică, dar şi nesănătoasă. Dacă ai încercat mai multe produse cosmetice din comerţ şi nu au dat rezultate, îţi sugerăm să încerci remediile naturiste de mai jos.

Scapă de mătreaţă rapid

1. Iaurt şi piper negru (reduce intensitatea)

Amestecă 2 linguriţe de praf de piper negru într-o ceaşcă de iaurt. Freacă amestecul pe scalp, lasă-l să acţioneze o oră şi spală-te normal.

2. Ulei de măsline

Încălzeşte puţin ulei de măsline. Aplică-l cu mişcări circulare înainte de a merge la culcare. Spală părul cu un şampon uşor dimineaţa.

3. Suc de lămâie şi ulei de nucă de cocos

Amestecă 1 lingura de suc de lămâie cu 5 linguri de ulei de nucă de cocos. Aplică pe scalp şi lasă soluţia timp de 20 la 30 de minute. Spală normal, cu şampon.

4. Oţet

Ajută la vindecarea scalpului de mâncărime şi mătreaţă. Poţi masa oţetul de mere pe scalp 5–7 minute. Oţetul de cidru de mere te va ajuta să scapi de celulele moarte ale pielii. Ele înfundă foliculii de păr. Spală-te normal după.

5. Aloe Vera

Aplică gel de aloe vera pe scalp timp de 15 minute. Aloe este un remediu natural. Spală-te normal după.

6. Ouă

Bate 2 ouă, aplică pe scalp şi lasă amestecul o oră. Ouăle ajută şi la căderea părului, dar actionează şi ca balsam.

7. Ceapă

Aplică pasta de ceapă pe scalp timp de o oră. Spală bine apoi şi aplică suc de lămâie pentru a elimina mirosul.

8.Mere

Aplică 2 linguri de suc de mere amestecat în apă. Merele au enzime care elimină celulele moarte ale pielii. Lasă aceasta soluţie 5 - 10 minute înainte să te speli pe cap.

Citeşte şi: Din ce cauze ne cade vara mai mult păr

9. Ulei de arbore de ceai

Are proprietăţi antiseptice şi antibiotice naturale. Aplică uleiul de arbore de ceai direct pe scalp sau pune câteva picături din el, în şampon, şi spală-te normal.

Citeşte şi: Pune câteva picături din acest amestec pe părul tău şi rezultatul te va surprinde

10. Lămâie şi usturoi

Se amestecă 1 lingură de suc de lămâie cu 2 linguri de usturoi. Se aplică la nivelul scalpului. Lasă amestecul să acţioneze timp de 20 – 30 de minute şi apoi samponează.

Citeşte şi: 5 remedii naturale care te scapă de mătreaţă

Sursa