Cele mai bune infuzii cu efect diuretic
Infuziile sunt băuturi calde obţinute ca rezultat al dizolvării părţilor solubile ale plantelor în apă, fără fierbere. Dacă te confrunţi cu retenţie de apă şi vrei să elimini lichidul din corp, cel mai bun lucru pe care-l poţi face este să începi să bei infuzii cu efect diuretic.
Băuturile naturale despre care vom vorbi în cele ce urmează ajută organismul să elimine toxinele, să reducă considerabil retenţia de lichide şi să prevină balonarea. Există o mare varietate de plante diuretice, dar cele mai bune sunt:
Păpădia
Păpădia este cunoscută pentru puternicul efect diuretic şi este folosită în mod obişnuit pentru a combate retenţia de lichide. În plus, păpădia este excelent pentru eliminarea toxinelor şi pentru curăţarea corpului. Conţine cantităţi mari de fier, acid folic şi calciu şi ţine sub control nivelul de zahăr din sânge. Iată cum poţi prepara infuzia de păpădie.
Ai nevoie de:
- 15 grame flori de păpădie
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Pune apa la fiert într-un ibric. Pregăteşte ceaşca – pune florile de păpădie şi adaugă apa fierbinte. Acoperă-o cu o farfuriuţă, lasă-l să infuzeze în jur de 10 minute, apoi strecoar-o în altă cană şi băutura poate fi băută. Recomandat este să se bea infuzie de păpădie de trei ori pe zi, preferabil înainte de fiecare masă pentru a te bucura de beneficiile sale.
Coada-calului
Planta numită coada-calului are şi ea efect diuretic. Funcţia sa este de-a activa rinichii şi îmbunătăţi sănătatea lor. este des folosit de persoanele care suferă de probleme cu acid uric, reumatism sau artrită. Coada-calului creşte producţia de urină şi acest lucru ajută organismul să se cureţe şi să evite acumularea de toxine în sânge.
Ai nevoie de:
- 1 litru apă
- 30 grame de coada-calului (plantă uscată/pulbere)
Mod de preparare:
Pune apa la încălzit. Adaugă coada-calului (plantă uscată/pulbere), după care îndepărtează vasul de pe foc. Acoperă-l cu o farfuriuţă, apoi lasă-l să facă infuzie în jur de 15 minute. Strecoară băutura obţinută, după care o poţi bea.
Anghinare
Anghinarea este o legumă care conţine în frunzele sale inulină şi cianarină. Aceste substanţe sunt responsabile pentru facilitarea digestiei şi excreţiei, precum şi pentru promovarea eliminării lichidelor şi, prin urmare, a toxinelor. În plus, anghinarea protejează ficatul, motiv pentru care este prescrisă persoanelor care suferă de hepatită.
Ai nevoie de:
- 5 frunze de anghinare
- 150 ml apă
Mod de preparare:
Pune apa la fiert într-un ibric, apoi adaugă în ea frunzele de anghinare şi opreşte focul. Îndepărtează vasul, acoperă-l cu o farfurie pentru infuzie şi lasă-l aproximativ 10 minute. Strecoară băutura într-o cană. Poţi bea până la trei ceşti pe zi, de preferinţă înainte de masă. De asemenea, se recomandă să nu bei ceaiul care a rămas de ieri - poate provoca probleme intestinale.