Cum să-ţi păstrezi mâinile calde în timpul iernii

29 noiembrie 2017   Îngrijire personală

Mâinile reci în timpul iernii este una dintre cele mai frecvente probleme în rândul oamenilor din întreaga lume! Mâinile tale sunt întotdeauna reci? Dacă şi tu eşti în căutarea unor soluţii, iată câteva sfaturi despre cum îţi poţi menţine mâinile calde în timpul iernii.

Poartă mănuşi

Purtarea mănuşilor este una dintre cele mai simple modalităţi de a menţine mâinile calde în timpul iernii. Mănuşile sunt un accesoriu important iarna, iar atunci când alegi o pereche care să fie călduroase, alege unele dintr-un material de calitate, de preferinţă din lână sau din piele. Dacă vrei să ofere şi mai multă căldură, optează pentru o pereche de mănuşi căptuşite în interior.

Controlează-ţi respiraţia

S-ar putea să nu ştii acest lucru, dar îţi poţi menţine mâinile calde în timpul iernii dacă inspiri mai adânc. Respiraţia superficială poate fi cauza mâinilor reci. În schimb, încearcă să respiri mai profund pentru a inspira mai mult oxigen în organism. În acest fel, oxigenul va fi transferat din plămâni în sânge, făcând transferul de căldură în întregul corp.

Mişcă mâinile

De îndată ce simţi că mâinile devin tot mai reci, începe să le mişti. Eficientă este şi o minge de stres pentru mişcarea degetelor sau pentru exerciţii simple de mână, cum este strângerea şi desfacerea pumnului – va fi îmbunătăţită circulaţia sângelui în degete – pentru creşterea temperaturii corpului.

Bea băuturi fierbinţi

Băuturile calde sunt preferate în zilele răcoroase. Bea o ceaşcă de ceai, cafea sau ciocolată caldă, ţine ceaşca în mână până termini băutura, plus că va crea o senzaţie de căldură în mâini.

Poartă haine mai groase (călduroase)

Este mai uşor să-ţi ţii mâinile calde iarna dacă corpul este deja cald. Îmbracă haine care menţin căldura corpului, cum sunt şosetele, tricotaje, îmbrăcăminte din lână. Nu uita că frigul pleacă de la picioare. Asta înseamnă că membrele inferioare trebuie să fie protejate.

Adoptă o alimentaţie sănătoasă

Unele alimente stimulează circulaţia sângelui, crescând astfel temperatura corpului. Portocalele, ciocolata neagră, somonul şi avocado sunt unele dintre alimentele care nu ar trebui să lipsească din dietă iarna. De asemenea, ceapa şi usturoiul sunt esenţiale. În schimb, evită consumul excesiv de zahăr şi sare.

Ia vitamine / suplimente alimentare

Înainte de a lua un medicament complementar, trebuie să faci teste de sânge şi să consulţi un medic. Cu toate acestea, fierul, vitamina B, vitamina C şi vitamina E sunt cunoscute pentru faptul că previn deficienţele legate de circulaţia şi fluxul sangvin.

Mai multe