Leacuri pentru mâini şi picioare reci

1 63493 original jpg jpeg

Mâinile şi picioarele mereu reci sunt un semn că circulaţia periferică este deficitară. Deşi de multe ori nu este considerată o problemă medicală serioasă, este bine să-i acorzi toată atenţia cu aceste 5 remedii din plante care-ţi îmbunătăţesc circulaţia sângelui.

Dacă nu este tratată la timp,circulaţia deficitară a sângelui poate afecta funcţionarea organelor,deoarece cantitatea de sânge care ajunge la ele nu este suficientă. Poate provoca hipertensiune,atac vascular cerebral sau varice. Pe lângă faptul că extremităţile corpului sunt mereu reci,un alt indiciu al acestei probleme îl constituie umflarea mâinilor şi a picioarelor.

Coacăze negre

Aceste mici fructe uşor acrişoare curăţă vasele de sânge şi astfel fluxul sanguin va fi facilitat. Poţi consuma fructele proaspete sau poţi bea zilnic ceai din coacăze negreşi flori.

Ardei iuţi

S-a observat că unele condimente iuţi,cum sunt ardeii stimulează circulaţia sângelui. Pe lângă aceasta,ardeii iuţi întăresc venele şi capilarele vaselor de sânge şi curăţă arterele de eventuale cheaguri sau de depozite de grăsime. Este recomandat să consumi cât mai des ardei iuţi sau să-ţi condimentezi preparatele cu pudră de ardeiiute. De asemenea,pune puţină pudră de ardei iute în ulei de măsline şi masează extremităţile.

Ginkgo Biloba

Această plantă a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Mai mult,ajută la  stimulează circulaţia sângelui către creier şi grăbeşte vindecarea varicelor. Cel mai eficient este extractul de ginkgo biloba,dar pentru a stabili dozele este bine să ceri sfatul unui medic specialist.

Ghimbir

Pe lângă faptul că este de folos celor care au probleme digestive şi combate senzaţia de greaţă,ghimbirul facilitează circulaţia sângelui. S-a constatat că cei care consumă în mod regulat ghimbir au o circulaţie mai bună a sângelui,în special la extremităţi. În plus,bea câte două căni de ceai de ghimbir pe zi şi vei vedea repede diferenţa.

Usturoi

Deoarece  usturoiul îndepărtează depozitele de grăsime care se acumulează pe vene şi artere,sângele va circula mai repde şi va ajunge şi la extremităţi. Poate fi adăugat în preparate,dar la fel de eficient este şi dacă înghiţi doi căţei de usturoi dimineaţa,pe stomacul gol.



Recente

Cozonac Con jpg
Salata caprese Sursa foto shutterstock 2081011198 jpg
cum sa alegi bijuteriile jpg
5 lucruri pe care sa le faci dupa ce ai aflat ca esti insarcinata jpg
faza de platou in procesul de slabire jpg
Sendvisuri de biscuiti cu crema de nuca  Sursa foto shutterstock 1035678472 jpg
clickpentrufemei ro jpg
ClickPentruFemei (1) (19) jpg
Nu e ciocolata dar activeaza hormonul fericirii  Sursa foto  shutterstock 1922207963 jpg
dieta jpg
mituri despre sanatatea femeilor jpg
oua umplute jpg
Cum sa aplici parfumul  Sursa foto shutterstock 1927700651 jpg
telefonul mobil este un obiect murdar jpg
Paste cu pui si spanac  Sursa foto shutterstock 670024192 jpg
Melodia aceasta reduce anxietatea  Sursa foto shutterstock 2228634261 jpg
casa din Londra jpg
Tort cu biscuiti de cacao  Sursa foto shutterstock 274006559 jpg
Budinca apertiv  Sursa foto shutterstock 1530143996 jpg
Bautura care alunga insomnia  Sursa foto shutterstock 544190740 jpg