Remedii cu usturoi crud

17 decembrie 2017   Îngrijire personală

Căpăţâna de usturoi este la îndemâna oricui şi e atât de folosită în bucătărie, încât ajunge să fie neglijată ca leac. Adeseori e respinsă din farmacia naturistă din cauza mirosului persistent.

Usturoiul acţionează ca un antibacterian şi antibiotic natural, fluidizează sângele, scade nivelul de colesterol rău. Consumat în stare crudă, ajută la tratarea infecţiilor.

Cu miere, combate varicele

Usturoiul ajută la eliminarea grăsimii de pe pereţii vaselor de sânge, prevenind rigidizarea arterelor. Zdrobit şi combinat cu miere, este eficient în varice, artrită şi cardiopatie ischemică. Asigură o circulaţie bună, deoarece creşte fluiditatea sângelui, previne atacurile de cord şi angina pectorală prin dilatarea vaselor sangvine. Pisează 250 g usturoi şi lasă la macerat o săptămână cu 250 g de miere. Din acest macerat, ia o lingură de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă. Ţine o cura 60 de zile.

Are acţiune antiparazitară

Mănâncă frecvent usturoi crud între mese! Este excelent pentru detoxificare, deparazitare şi imunizare. Pentru a elimina paraziţii şi viermii intestinali, ia 2 căţei de usturoi de 2 ori pe săptămână. Dacă nu îi suporţi gustul, ia extract de usturoi sub formă de capsule, 3 ori pe zi.

Scade colesterolul rău

Zdrobit şi amestecat cu puţină apă, scade colesterolul rău LDL, fiind indicat în ateroscleroză,  atac vascular cerebral. În caz de ardiopatie ischemicặ, e indicată o cură de 30 de zile: în primele 10 zile ia o jumătate de căţel de usturoi pe zi, în următoarele 10 un căţel întreg pe zi, iar în ultima parte a curei, câte doi căţei pe zi. Pentru prevenirea aterosclerozei, tot 30 de zile, se iau 1-3 căţei de usturoi zilnic.

Ajută în bolile respiratorii

Acţionează asupra sistemului respirator şi a celui digestiv, având efect antiseptic. Creşte capacitatea corpului de a combate agenţii patogeni. Pentru astmatici este recomandat un macerat de usturoi, miere şi lămâie. Peste 10 căpăţâni de usturoi se pun 1 kg de miere şi sucul de la 10 lămâi. Se lasă 7 zile într-un recipient închis. Se strecoară şi se iau 4 linguriţe pe zi.

Previne infecţiile

În scop preventiv, usturoiul poate fi folosit şi în situaţiile în cazul recidivei anumitor boli infecţioase. La micul dejun, se unge o felie de pâine cu ulei de măsline şi se adaugă peste un amestec de usturoi pisat şi pătrunjel tocat.

Combate guta

Din usturoi şi ulei de măsline se poate face un leac pentru cei care suferă de reumatism, în special de gută. Se amestecă 4-5 căţei de usturoi zdrobiţi cu puţin ulei de măsline, aplică o compresă cu acest amestec pe zona afectată.

Usturoiul are şi contraindicaţii. Dacă ţi-au fost prescrise medicamente anticoagulante, consultă medicul înainte de a lua leacuri cu usturoi. Nu este un remediu bun pentru cei care suferă de probleme gastro-intestinale.

Pentru a scăpa de mirosul neplăcut al respiraţiei, dat de compuşii cu sulf din usturoi, mestecă pătrunjel, anason, cuişoare sau chimen.

Mai multe