Usturoi beneficii inimă. 4 virtuţi ale sale care te feresc de boli

1 68778 original jpg jpeg

Usturoi beneficii inimă. Dă un plus de gust şi de savoare meselor tale, iar dacă-l iei în scop medicinal, are reputaţia de a ajuta la protejarea şi la buna funcţionare a sistemului cardiac. Află cât de multe poate face pentru tine!

Plin de virtuţi miraculoase,usturoiul merită să fie leacul de bază din trusa ta de remedii naturiste,cu atât mai mult cu cât elimină importanţi factori cauzatori de boli de inimă:hipertensiunea arterială,acumularea de toxine şi creşterea nivelului de colesterol. Pentru a fi eficace,reţine că este necesar să-l iei zilnic şi pe o perioadă suficient de lungă,de circa trei luni.

Dacă mirosul lui neplăcut te face să-l eviţi,trebuie să ştii că usturoiul verde are un miros şi o iuţime mai blânde şi curăţă sângele de toxine.

1. Usturoi beneficii inimă - Aşa previi ateroscleroza!

Cunoşti deja efectele nefaste ale colesterolului mărit:apariţia unui atac cerebral sau a aterosclerozei,prin depunerea lui pe vasele sangvine şi prin îngreunarea circulaţiei sângelui. Usturoiul,luat ca atare cu puţină apă sau pisat şi amestecat cu miere,scade colesterolul „rău” şi fluidifică sângele. Pentru a atenua mirosul,ai putea să mesteci seminţe de anason sau de chimen.

2. Usturoiul verde detoxifică sângele

Faţă de usturoiul uscat,cel verde îţi conferă fitohormoni,substanţe asemănătoare hormonilor,care ajută la eliminarea toxinelor din organism. Carmen Nonn,medic specialist de familie cu competenţă în apifitoterapie,explică de ce e importantă detoxifierea sângelui: „Când corpul se umple de toxine,organele vitale nu mai funcţionează cum trebuie şi te resimţi prin alergii,imunitate scăzută,dureri de cap,oboseală. Detoxifierea sângelui contribuie la eliminarea toxinelor şi ajută la o mai bună trasportare a substanţelor nutriente şi a oxigenului prin tot corpul,făcând ca organele interne să funcţioneze la nivel optim”. Iată de ce-ţi va fi utilă o cură de trei luni cu usturoi verde.

simeon stalpnicul png

3. Usturoi beneficii inimă - Hipertensiune? Tinctura ajută!

Datorită unei substanţe binecunoscute,alicină,usturoiul are puterea de a preveni accidentele vasculare cerebrale şi de a reduce tensiunea arterială pe care o eliberează atunci când este tocat sau zdrobit. Ea dilatează pereţii vaselor de sânge şi,ca urmare,tensiunea arterială scade. Usturoiul are şi acţiune diuretică,iar prin reducerea apei reţinute în corp este diminuată şi tensiunea.

Şi tinctura de usturoi este un bun adjuvant în scăderea tensiunii arteriale.

Pune 10-15 picături de tinctură într-o ceşcuţă cu ceai sau cu lapte şi bea de două ori pe zi,după mese,4-5 zile la rând.

4. Uleiul te protejează de atac de cord

Usturoi beneficii inimă - Cercetătorii americani de la Universitatea Emory au descoperit o nouă substanţă în uleiul de usturoi:trisulfura de diallyl,care apără inima de atacul de cord şi reface ţesuturile coronariene. Este o confirmare a beneficiilor unui remediu folosit din vechime de chinezi şi egipteni. De pildă,în Egiptul Antic usturoiul era dat constructorilor piramidelor, pentru a-i apăra de epidemii.

Astăzi, uleiul de usturoi se găseşte sub formă de capsule gelatinoase. Ia una, o dată sau de două ori pe zi,pentru a combate dereglările circulaţiei sangvine, hipertensiunea, hipercolesterolmia sau ateroscleroza.

Usturoi beneficii inimă - Reţete naturale: macerat de usturoi

Acest mod de a lua usturoiul atenuează mirosul neplăcut. Maceratul se foloseşte proaspăt,alături de crudităţi. Pentru a-i da savoare,adaugă puţină miere.

În apă: pune la macerat o căpăţână de usturoi sau o jumătate de căpăţână mărunţită,în 200 ml de apă sau de lapte,timp de 2-3 ore. După aceea,filtrează amestecul.

În ulei: macerează câţiva căţei de usturoi,tăiaţi mărunt,în 200 ml de ulei de măsline. Lasă amestecul într-un vas închis,departe de lumină, pentru 2-3 săptămâni. Filtrează totul printr-o sită înainte de folosire.

Mic ghid de folosire a usturoiului

Usturoi beneficii inimă:

Previi bolile de inimă dacă iei o jumătate de căţel de usturoi pe zi. Reduci nivelul colesterolului din sânge dacă iei capsule cu usturoi de trei ori pe zi. Scazi tensiunea arterială dacă faci o cură de usturoi. La început,consumă o jumătate de căţel de usturoi pe zi,urmând să ajungi la 3-4 căţei de usturoi,pe parcursul a două săptămâni,şi să revii la 1-2 căţei pe zi,după alte două săptămâni.



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg