Siropul care combate răceala
De câteva ori pe an, în special toamna şi iarna, sistemul imunitar este slăbit şi te poţi confrunta cu răceală şi gripă. În perioada în care eşti bolnavă trebuie să iei pastile ca să te vindeci într-un timp cât mai scurt, dar şi remediile naturale sunt foarte eficiente. Unul dintre ele este siropul cu miere şi ghimbir.
Beneficiile ingredientelor folosite în prepararea siropului natural
Prin combinarea mierii cu ghimbirul ras, obţii un sirop care are capacitatea de a combate simptomele inconfortabile ale răcelii şi gripei. Aceste două ingrediente conţin substanţe nutritive şi compuşi care, odată absorbiţi, întăresc sistemul imunitar şi luptă împotriva virusurilor care hrănesc infecţia. Foarte important este faptul că nu conţine substanţe chimice. Din acest motiv, siropul natural poate fi luat fără a exista riscul de efecte adverse.
Atât mierea, cât şi ghimbirul au proprietăţi antivirale, antibacteriene, expectorante, plus că cele două conţin enzime şi aminoacizi esenţiali care ameliorează simptomele gripei şi răcelii. În plus, vitamina C şi vitamina A luptă împotriva atacurilor virale, întăresc imunitatea şi stimulează producţia de anticorpi.
Cum prepari siropul
Ai nevoie de:
- 1 rădăcină de ghimbir (medie)
- 1 ceaşcă de miere organică
- 1 borcan de sticlă care se închide etanş
Mod de preparare:
Spală şi curăţă de coajă rădăcina de ghimbir, apoi feliaz-o. Pune feliile în borcan, după care adaugă mierea – ea trebuie să acopere ghimbirul - şi închide-l. Depozitează recipientul într-un loc întunecat pentru următoarele 48 de ore. După două zile, strecoară siropul.
Cum se consumă:
- Pentru a combate răceala, consumă 3-4 linguri de sirop în fiecare zi.
- Pentru a preveni afecţiunile, consumă preventiv o lingură de sirop pe stomacul gol, zilnic.
- Dacă vrei, poţi pune o lingură de sirop într-un pahar cu apă călduţă.
Credit foto: www.steptohealth.com